Sparta-steunpilaar verrast door mislopen transfer: “Meer van verwacht”

Foto: Sparta-steunpilaar verrast door mislopen transfer: “Meer van verwacht”

Nick Olij vindt het verrassend dat hij nog steeds onder de lat staat bij Sparta. De doelman had de ambitie om deze zomer te vertrekken uit Rotterdam, maar van een transfer kwam het uiteindelijk niet. De keeper werd onder meer bij de topclubs uit Nederland genoemd, maar een concreet aanbod bleef uit.

Olij verrast door uitblijven concrete interesse

Olij zegt in gesprek met Voetbal International dan ook verrast te zijn dat hij nog doelman van Sparta is. “Ik had er meer van verwacht deze zomer. Uiteindelijk is het om meerdere redenen niet doorgegaan. Dat kan best ook te maken hebben met dat de markt niet goed op gang is gekomen of dat keepers in mijn prijsklasse niet zijn vertrokken, waardoor clubs niet konden doorpakken op mij. Er zijn zullen waarschijnlijk honderden redenen voor zijn.”

Ondanks dat de doelman geen transfer heeft gemaakt, zegt Olij nog altijd met veel plezier onder de lat te staan bij Sparta. “Ik heb het makkelijk naast me neer kunnen leggen. Uiteindelijk speel ik gewoon bij Sparta en ben ik daar trots op.”

Sparta moet naar boven kijken

Olij is niet de enige steunpilaar die niet is vertrokken bij Sparta. Ook spits Tobias Lauritsen en middenvelder Arno Verschueren bleven bij de club, terwijl het tweetal ook gehoopt had een stap te kunnen maken. Volgens Olij kan Sparta dan ook wel naar boven kijken in plaats van naar onderen. “Dan kun je misschien wel hoge ogen gaan gooien met het elftal dat je hebt. Ik heb mensen binnen de club al naar buiten toe horen zeggen dat we weer gaan voor de play-offs.”

“Wij moeten zelf eerst stabiel worden en de wedstrijden winnen van ploegen waarvan we vorig jaar verloren en die onder ons zijn geëindigd. We zijn een heel lastig elftal om te verslaan en we gaan proberen om het hoogst haalbare te halen. Wat dat is, weet ik niet, maar het woord handhaving mag (als doelstelling, red.) nu langzamerhand wel naar de prullenbak.”

Gaat Sparta de play-offs om Europees voetbal halen?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
36+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie