Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Roemenië

-

Nederland
2 juli 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Spartak Moskou komt met Promes-update

Foto: Spartak Moskou komt met Promes-update

Het is nog allerminst zeker dat Quincy Promes binnen een afzienbare periode terugkeert naar Rusland. Dat heeft Spartak Moskou-directeur Oleg Malyshev aan Sports laten weten.

Terugkeer Promes nog niet zeker

De aanvaller werd in februari in Dubai opgepakt vanwege een verkeersongeval. De Nederlandse autoriteiten zagen vervolgens hun kans schoon om een uitlevering te vragen. Promes moet namelijk nog een gevangenisstraf van 7,5 jaar uitzitten vanwege cocaïnehandel en het neersteken van zijn neef.

Waar hij een tijdlang in een cellencomplex moest zitten, is hij intussen weer op vrije voeten, al mag hij het land nog niet verlaten. Verschillende Russische media lieten deze week weten dat hij snel mag terugkeren naar Rusland, maar volgens Malyshev is dat absoluut nog niet zeker.

“Helaas kan ik je niet iets fundamenteels nieuws vertellen”, vertelde de directeur. “Promes is op borgtocht vrijgelaten, traint individueel in de sportschool en op het veld en wacht op een rechterlijke uitspraak over uitlevering aan Nederland. Aangezien er geen oplossing is, kunnen we er niet over speculeren.”

Mogelijk nieuw contract bij Spartak Moskou

Volgens Malyshev is er nauw contact met Promes en zijn advocaten. “Het is voorlopig koffiedik kijken. Laten we het stap voor stap zien. Als Quincy wordt vrijgelaten naar Rusland, zullen we zien wat er daarna zal gebeuren.” Promes heeft een aflopend contract, maar die lijkt Spartak Moskou te willen verlengen.

Gaat Promes ooit zijn straf in Nederland uitzitten?

  • Ja, ik denk het wel
  • Nee, ik verwacht het niet
820+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie