‘Speciale’ Van de Ven oogst lof bij Spurs: “Hij is zo belangrijk”

Foto: ‘Speciale’ Van de Ven oogst lof bij Spurs: “Hij is zo belangrijk”

Micky van de Ven oogst veel lof na zijn sterke optreden voor Tottenham Hotspur zaterdag tegen Everton (4-0). Zo was Ange Postecogolou trots op de Nederlandse verdediger, maar is de manager ook voorzichtig.

Micky van de Ven krijgt veel complimenten na ruime overwinning

Nadat Spurs in eigen stadion al met 3-0 voorstond had Van de Ven een grote rol tijdens de vierde treffer. De stopper stak het halve veld over en liet Heung-min Son de 4-0 aantekenen voor de Lodenaren.

Toch ook voorzichtigheid

“Hij is een speciale voetballer. Vorig jaar, toen we vier verdedigers hadden, waren we een overtuigend team, maar we weten ook dat we ze niet zomaar kunnen blijven inzetten en ik denk dat Cristian Romero, Micky en Destiny Udogie op dit moment niet in topvorm zijn”, zei Postecoglou na de wedstrjd. “We zagen vandaag rond de zestigste minuut weer, dat spelers vermoeid raakten en we moeten gewoon heel voorzichtig met ze zijn. Maar als we de interlandbreak doorkomen kunnen we een beetje gaan rouleren. We hebben de spelers op hun top nodig, want het zijn uitstekende voetballers.”

Son wist wie hij moest bedanken na de laatste treffer. “Ik zei tegen Micky dat het zijn doelpunt is. Toen hij met de bal rende, rende ik gewoon met hem mee. Hij was toegewijd en gaf de perfecte pass. Nadat ik had gescoord zongen de fans Micky’s liedje – en dat is terecht. Ik was erg blij, doelpunten maken is natuurlijk geweldig, maar Micky zo zien rennen en passen… dan moet het zijn doelpunt zijn. Dus ik ben erg blij en dankbaar dat ik deze geweldige verdedigers achter me heb.”

Hoort Van de Ven bij de beste verdedigers van de PL?

  • 100%!
  • Net daarachter
23+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie