Spektakel in Catalonië: Barça verliest met 3-5

Foto: Spektakel in Catalonië: Barça verliest met 3-5

De fans in het Estadi Olímpic Lluís Companys kregen op zaterdagavond waar voor hun geld, maar thuisclub FC Barcelona behaalde niet het gewenste resultaat. De Catalanen maakten er drie tegen Villarreal, maar kregen op hun beurt liefst vijf treffers om de oren. De 3-4 van Alexander Sørloth viel in de negende (!) minuut van de extra tijd en nog eens drie minuten later werd het zelfs 3-5. Nul punten voor de nummer drie van LaLiga dus en drie voor de nummer veertien.

Barcelona blundert erop los: 3-5 verliespartij

Bij Barcelona bevindt men zich de laatste tijd in een vormdip, getuige ook de bekeruitschakeling tegen Athletic Bilbao, en ook tegen Villarreal was het spel van de Catalanen (met Frenkie de Jong in de basis) alleszins stroperig te noemen. Al na drie minuten spelen leek Barça het deksel op de neus te krijgen via een doelpunt van Alex Baena, maar dat werd afgekeurd wegens buitenspel.

Het was echter een waarschuwing voor wat komen ging: na nóg een afgekeurde goal maakte Gerard Moreno er op reglementaire wijze 0-1 van en met die stand gingen de beide ploegen de rust in. Barcelona-coach Xavi Hernández bracht Pedri en João Cancelo binnen de lijnen, maar vooral de Portugees beleefde geen plezier aan zijn invalbeurt. Hij stond namelijk maar eventjes in het veld toen hij zich vergaloppeerde, waardoor Ilias Akhomach er 0-2 van kon maken.

Spektakelstuk

Toch gaf Barça zich niet gewonnen en via Ilkay Gündogan en Pedri kwamen de Catalanen weer helemaal terug in de wedstrijd. Een eigen doelpunt van Eric Bailly leek de remontada compleet te maken, maar daarna ging het helemaal mis voor Frenkie en co. Gonçalo Guedes tekende voor de 3-3 met een hard schot in de verre hoek en in de blessuretijd (respectievelijk de negende én de twaalfde minuut) maakten Sørloth en José Luis Morales het Villarreal-feestje compleet. Met drie punten op zak in de gele onderzeeboot terug naar het Estadi de la Ceràmica.

Scoreverloop: 0-1 (41′) G. Moreno, 0-2 (54′) I. Akhomach, 1-2 (60′) I. Gündogan, 2-2 (68′) Pedri, 3-2 (71′) E. Bailly (eigen goal), 3-3 (84′) G. Guedes, 3-4 (90′) A. Sørloth, 3-5 (90′) J. Morales

Terechte uitslag?

  • Ja
  • Nee
78+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie