Spurs laat punten liggen tegen tien man, West Ham profiteert

Foto: Spurs laat punten liggen tegen tien man, West Ham profiteert

West Ham United heeft de vijfde plaats in de Premier League overgenomen van Tottenham Hotspur. Spurs kon niet winnen van de tien man van Southampton, terwijl The Hammers uithaalden bij Watford. Crystal Palace won in eigen huis eenvoudig van hekkensluiter Norwich City.

Southampton – Tottenham Hotspur

Steven Bergwijn zat niet in de wedstrijdselectie van de Londenaren, waardoor een mogelijk move naar Ajax weer nieuw leven ingeblazen werd. Tottenham begon goed in het zuiden van Engeland, maar zag een rake kopbal van Ben Davies afgekeurd worden wegens buitenspel. Southampton profiteerde halverwege de eerste helft weer eens van de prachtige traptechniek van James Ward-Prowse, die de bal vol op de wreef nam en keihard binnen schoot. Spurs kwam terug nadat Mohammed Salisu Heung-min Son neerhaalde. De verdediger werd naar de kant gestuurd, terwijl Harry Kane de penalty benutte.

De hoofdstedelingen probeerden in het tweede bedrijf door te drukken, maar was slordig in de afronding. Vooral Son en Lucas Moura hadden het vizier niet op scherp. The Saint hielden stand en sleepten zo een punt uit het vuur. Antonio Conte werd zo de eerste trainer van Tottenham die in de eerste zeven duels ongeslagen bleef, al zal deze remise aangevoeld hebben als een nederlaag.

Watford – West Ham United

Stadgenoot West Ham leek nog een lastig middag te krijgen bij Watford, toen Emmanuel Dennis knap de 1-0 tegen de touwen schoot. The Hammers rechtten echter de rug en kwam voor rust nog langszij via Tomas Soucek en Saïd Benrahma. Uiteindelijk liep het gemakkelijk weg via Mark Noble en Nikola Vlasic. West Ham kwam zo Tottenham voorbij, dat nog wel twee duels in te halen heeft.

Crystal Palace – Norwich City

De positief geteste Tim Krul ontbrak bij de hekkensluiter en kon ze zo niet helpen op bezoek bij Crystal Palace. Voor rust namen de gastheren al afstand: Odsonne Édouard opende de score via een penalty. Daarna deden ook Jean-Philippe Mateta en Jeffrey Schlupp een duit in het zakje. Het slotakkoord leek voor Christian Benteke, maar de 4-0 van de Belg ging niet door vanwege buitenspel. Jaïro Riedewald bleef de gehele wedstrijd op de bank.

Matig van Spurs?

  • Zeker
  • Valt mee
17+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie