Steijn haalt uit: “Moeten mensen misschien meer naar kijken”

Foto: Steijn haalt uit: “Moeten mensen misschien meer naar kijken”

Lange tijd waren er twijfels of Sem Steijn het wel zou redden in het profvoetbal, maar bij FC Twente heeft hij daar keihard mee afgerekend. Met de Tukkers veroverde de aanvallende middenvelder een ticket voor de voorronde van de Champions League. Dinsdagavond wacht het eerste treffen tegen Red Bull Salzburg.

Sem Steijn rekent bij FC Twente af met criticasters

Steijn weet dat er lang twijfels heersten over zijn voetballende vermogen. Kenneth Perez noemde hem al eens ‘een beetje blind aan de bal’. “Dat vooroordeel over m’n voetballende kwaliteiten is er altijd geweest”, begint de Hagenaar in gesprek met NU.nl. “Niet verfijnd genoeg, geen goede techniek. Ik moet er altijd hard voor werken om het tegendeel te bewijzen. Maar dat doe ik graag, hoor. Dat is misschien ook iets Haags. Knokken voor wat je waard bent.”

Op zoek naar verbetering

“Er zijn weinig middenvelders die zo gemakkelijk scoren als ik. Daar moeten mensen misschien meer naar kijken”, voegde Steijn venijnig toe. “Al doen velen dat gelukkig wel.” Hij is bovendien zeer gedreven om beter te worden. “Ik train bij Patrick Woerst (een scancoach, red.) op mijn kijkgedrag. En eerder dit jaar ben ik met Ruud van Nistelrooij het veld opgegaan om te trainen. Hij heeft me geleerd hoe ik om een bal heen kan draaien, om zo een betere hoek voor mezelf te creëren. Dat heeft me enorme inzichten opgeleverd.”

“Ik heb altijd in mezelf geïnvesteerd, omdat ik het vertrouwen had dat ik dit niveau kon halen. Ik voel dat er nog ruimte is voor verbetering. Ik kan nog creatiever worden en beter tussen de linies bewegen. En ik had er meer kunnen maken vorig jaar”, besloott Steijn, die vorig seizoen 19 goals maakte in 39 wedstrijden.

Wordt Steijn nog onderschat?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
156+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie