“Stekelenburg was meer talentvol dan Van der Sar”

Foto: “Stekelenburg was meer talentvol dan Van der Sar”

David Endt spreekt in een interview met Ajax Showtime vol enthousiasme over het keeperstalent van Maarten Stekelenburg. Volgens de oud-teammanager is de voormalig doelman een van de grootste Nederlandse keepers aller tijden.

Opkomst van Stekelenburg

Stekelenburg doorliep de Amsterdamse jeugdopleiding. In het seizoen 2001/2002 maakte hij veel indruk bij Jong Ajax, toen zijn team de halve finale van de KNVB Beker bereikte. Het zorgde ervoor dat de doelverdediger onder Ronald Koeman aanspraak maakte op een plek bij het eerste team, al had hij het daar niet eenvoudig.

“Hij had stevige concurrentie met Bogdan Lobont, Hans Vonk, Henk Timmer en Sander Boschker, maar ik vond het zelf altijd duidelijk dat hij de meest begaafde was”, vertelt Endt. “Hij had het meeste natuurlijke talent van allemaal. Hij had ook het inzicht. Het is op een haar na gelukt om de beste keeper van Nederland te worden, na Jan van Beveren.”

Vergelijking met Van der Sar

Het is een opvallende uitspraak van Endt, aangezien er in het verleden meerdere keepers waren die op een hoog niveau presteerde. Zo heeft Hans van Breukelen bij PSV en het Nederlands elftal een rijk verleden, terwijl Edwin van der Sar ook een mooie loopbaan achter de rug heeft. De laatste doelman vond Endt echter minder talentvol.

“Van der Sar heeft heel hard gewerkt om zijn zwakke punten te verbeteren en een goede keeper te worden”, legt hij uit. “Hij heeft zich ontwikkeld tot een hele goede keeper, maar als je het hebt over een volbloed natuurtalent, dan was Maarten Stekelenburg meer talentvol dan Edwin van der Sar. Van der Sar heeft er meer uitgehaald, maar dat heeft ook met andere factoren te maken.”

Heeft Endt gelijk?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zeker niet
221+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie