Stengs prijst visie van Priske: “Iemand kopiëren werkt nooit”

Foto: Stengs prijst visie van Priske: “Iemand kopiëren werkt nooit”

Calvin Stengs kende een sterk eerste Feyenoord-seizoen onder Arne Slot. De succestrainer is inmiddels vervangen door Brian Priske. Stengs vertelt over de frisse wind die er is gaan waaien op Rotterdam-Zuid sinds de komst van de Deen.

Calvin Stengs vindt het sterk dat Brian Priske blijft vasthouden aan zijn eigen ideeën

Priske heeft stevige schoenen te vullen door de successen van zijn voorganger. De Scandinaviër probeert zijn ideeën in het elftal te programma, maar dat kost tijd bewees de stevige nederlaag tegen Benfica. “Met een ander systeem zullen jongens zich toch ook wat moeten aanpassen”, zei Stengs in aanloop naar het duel in Lissabon tegen Voetbal International.

Trainer met een eigen plan

“Het is een trainer met nieuwe ideeën die het op zijn manier doet”, vervolgde Stengs. “Dat is denk ik wel heel goed. Hoewel Slot natuurlijk hier heel succesvol was, moet je niet iemand anders gaan kopiëren. Dat werkt nooit. Deze trainer heeft een eigen plan en dat wil hij inpassen in het team en de structuur die we al hebben. Het idee van 3-4-3 komt bij mij heel goed over en eromheen merk je dat het een hele sociale en geïnteresseerde trainer is.”

Zondag wacht de eerste serieuze test. In de strijd om de Johan Cruijff Schaal neemt Feyenoord het op tegen landskampioen PSV, dat dit seizoen als titelfavoriet lijkt te beginnen. Stengs weet wat er anders moet. “In het begin hebben we te veel laten liggen en dat moet nu anders. Ik heb veel vertrouwen in onze selectie. Mats Wieffer en Yankuba Minteh zijn helaas weg. Dat zat eraan te komen, maar verder is alles nog intact gebleven. We hebben een goede groep, waarmee we zeker om de titel moeten kunnen spelen.”

Heb jij vertrouwen in Feyenoord en Priske?

  • Ja, dat komt helemaal goed
  • Nah…
149+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie