Sterk Feyenoord zet Utrecht weer met beide benen op de grond

Foto: Sterk Feyenoord zet Utrecht weer met beide benen op de grond

Feyenoord heeft FC Utrecht op de eerste nederlaag van het seizoen getrakteerd. De Rotterdammers, die bezig zijn aan een overtuigende serie, wonnen met 0-2 in de Domstad. Hierdoor is het verschil met de nummer twee teruggebracht naar drie punten.

Feyenoord wint de kraker bij FC Utrecht met 1-2

FC Utrecht-Feyenoord was een topaffiche tussen dé twee ploegen die momenteel in topvorm verkeren. De Rotterdammers maakten midweeks veel indruk in de geweldige uitzege op Benfica (1-3). In het vorige Eredivisie-duel was het al uitstekend op dreef tegen Go Ahead Eagles, terwijl tegen FC Twente en Girona ook al werd gewonnen. Utrecht begeeft zich op een roze wolk en kent de beste start uit de clubgeschiedenis. Met zeven zeges en één gelijkspel kan de nummer twee van de ranglijst PSV als enige bijbenen. Thuis tegen Feyenoord volgde weer een serieuze test voor de ploeg van Ron Jans.

Feyenoord kwam gehavend terug uit Lissabon. Jordan Lotomba raakte geblesseerd en zal een aantal duels moeten missen, Givairo Read in zijn vervanger in Utrecht. Ayase Ueda hield een lichte kwetsuur over en vormde een twijfelgeval richting het treffen in De Galgenwaard. Uiteindelijk haalde hij de wedstrijdselectie niet en maakt Julián Carranza zijn basisdebuut voor de Rotterdammers. Thomas Beelen stond aan de aftrap ten koste van Gernot Trauner, die fysiek geen drie wedstrijden in een week aan kan. Bij de gastheren kreeg Taylor Booth de voorkeur boven Ole Romeny.

Carranza scoort al snel

Utrecht begon energiek aan de wedstrijd en kreeg al snel het fanatieke publiek achter de ploeg. Dat ebde op een gegeven moment weg, waarna Feyenoord de controle pakte. In de eerste tien minuten waren er nog geen grote kansen, vervolgens toonde de bezoekers zich uiterst effectief in de twaalfde minuut. Na een aanval belandde de bal aan de linkerkant van het strafschopgebied bij Hugo Bueno. De aanvallende ingestelde Spaanse back gaf gevaarlijk voor en Carranza hoefde de bal van dicht bij enkel binnen te tikken in een leeg doel: 0-1. Zo scoorde de Zuid-Amerikaan direct bij zijn basisdebuut, terwijl hij vorige week ook al trefzeker was.

Even later volgde een discutabel moment aan de andere kant. Timon Wellenreuther stond grotendeels buiten zijn zestienmetergebied toen hij de bal pakte. Scheidsrechter Allard Lindhout zag er echter geen hands in. Antoni Milambo, nog het goudhaantje in Lissabon en bezig aan een geweldig seizoen, promoveerde een ingooi tot doelpoging door de bal te koppen. Maar dat gebeurde recht in de handen van Vasilios Barkas. Utrecht zette vervolgens iets meer aan, maar Victor Jensen en Paxten Aaronson wisten niet écht gevaarlijk te worden. Tussendoor kwam Feyenoord er nog uit, Nick Viergever kon echter voorkomen dat Carranza zijn tweede treffer maakte. Bueno haalde nog een keer hard uit, Barkas voorkwam de tweede Rotterdamse treffer.

Zo gingen de ploegen rusten met een 0-1 tussenstand. De wedstrijd was zeker interessant, maar het echte vuurwerk moest nog komen. Bij de gastheren kwam Can Bozdogan binnen de lijnen voor Oscar Fraulo. Al snel kreeg Ibrahim Osman een grote kans na een uitbraak. De huurling schoot echter wild en hoog over. Utrecht kreeg weer een korte opleving. Aaronson probeerde Booth diep te bereiken, Wellenreuther had er echter de smiezen in.

Sterke goal Timber zet Feyenoord in zetel

In de 54ste minuut veroverde Feyenoord de bal op het middenveld. Quinten Timber rukte op en schoot vanaf een ruim twintig minuten uitstekend raak in de verre hoek: 0-2. De international onderstreepte zo zijn goede vorm en liet Barkas kansloos. Met de marge van twee kreeg de stadionclub de touwtjes nog heel wat steviger in handen. Utrecht probeerde door oud-Feyenoorder Jens Toornstra en Noah Ohio te brengen nog iets te forceren. Na een magere poging van Souffian El Karouani was het Toornstra die heel wat gevaarlijker werd. De verdediging van de tegenstander stopte echter de aanval.

Het geloof bij Utrecht leek steeds verder weg te ebben. Timber probeerde het weer eens gevaarlijk van afstand, maar schoot dit keer over. Vanuit het niets leken de Domstedelingen de spanning in het duel in de 85ste minuut toch weer terug te brengen. Bij een uitbraak bediende Toornstra de andere invaller Ohio, die koeltjes afrondde. Na het bestuderen van de beelden bleek echter dat de middenvelder de bal in buitenspel positie kreeg en dus ging het feest niet door.

Feyenoord schrok in de eindfase nog doordat Timber gehavend het veld verliep. Dat kon hij wel lopend doen, maar de middenvelder leek door zijn enkel te zijn gegaan. Het is afwachten hoe groot de schade is. Het bleef bij 0-2, waardoor Utrecht de ongeslagen status kwijt is.

Ondanks het zeer zware schema blijft Feyenoord maar winnen. Na Girona, FC Twente, Go Ahead Eagles en Benfica wint het ook van FC Utrecht. Woensdag wacht De Klassieker tegen Ajax in De Kuip.

Scoreverloop: 0-1 (12′) J.Carranza, 0-2 (54′) Q.Timber

Blijft Feyenoord ook wedstrijden doorgaan met winnen?

  • Ja, het draait nu geweldig
  • Nee, dat niet
50+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

16:22
1+
FC Twente geeft buurman flink pak slaag, kolderieke eigen goal
16:03
5+
Overmars poogde Eredivisie-smaakmaker te halen: ‘Maar hij wilde zelf niet’
15:48
9+
Emotionele Carranza vertelt over eerbetoon na doelpunt
15:34
151+
Opstelling Ajax: Farioli wijzigt weer enorm, zelfs andere keeper
15:23
6+
Benita maakt bizarre eigen goal tegen Twente en kan wel door de grond zakken
15:17
34+
ESPN-analist sneert: ‘Derksen en Van der Gijp neem ik niet zo serieus’
15:00
37+
Been looft Feyenoord-uitblinker: ‘Goede voetjes’
14:49
27+
“Ik hoop dat Ihattaren geduld heeft, het moet van twee kanten komen”
14:26
154+
Grote bezorgdheid Feyenoord richting Klassieker
14:13
50+
Sterk Feyenoord zet Utrecht weer met beide benen op de grond
13:50
22+
Grappende Slot: “Of ik mezelf ooit zou opstellen als speler?”
13:29
3+
Opstellingen Twentse derby: beide ploegen snakken naar overwinning
13:05
305+
”Clown’ verziekt kraker tussen Utrecht en Feyenoord’
12:50
29+
Real Madrid doet afstand van racisme en start onderzoek na Clásico
12:30
117+
Priske geeft slechte update over geblesseerde Feyenoorder
12:11
82+
Van Seumeren doet Utrecht-onthulling: “Zal rond de 50 miljoen liggen”
12:00
621+
‘Ajax moet vrezen voor pak slaag tegen Feyenoord en PSV’
11:47
745+
Genee ontevreden over Vandaag Inside-aflevering met Albert Verlinde
11:33
91+
Geen ontslag voor trainer ploeterende Eredivisionist: ‘Staat niet ter discussie’
11:20
79+
Doelpuntenmachine Pepi vol lof over PSV-‘legende’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie