Steven Berghuis haalt keihard uit

Foto: Steven Berghuis haalt keihard uit

Ajax heeft een dramatisch seizoen achter de rug en Steven Berghuis weet wel waarom. Hij legt de schuldvraag neer bij de voormalige directeur voetbalzaken van de Amsterdammers, Sven Mislintat, en zijn transferbeleid.

Steven Berghuis: ‘Ik vind gewoon dat hij dat niet goed heeft gedaan bij Ajax’

Aanvankelijk was de buitenspeler nog positief over dat beleid, maar in gesprek met Ziggo Sport vertelt hij nu: “Ik heb toen gezegd dat ik geloof in de kwaliteiten van de jongens die zijn gehaald. Alleen een selectie samenstellen is heel anders. Ik vind dat vooral Mislintat te werk is gegaan als scout, maar als technisch directeur moet je een selectie samenstellen met verschillende kwaliteiten die op elkaar zijn afgestemd.”

“Daarin heb je creativiteit, mentaliteit en winnaarsmentaliteit, wat die Argentijnen hadden, nodig”, vervolgt Berghuis. “Je hebt zoveel verschillende dingen nodig die samenkomen om tot een kampioensteam te komen en dat heeft hij totaal niet begrepen. Vind ik.”

Georges Mikautadze

De multifunctionele Ajacied gaat verder: “Dat heb ik gezegd, maar dat is geen persoonlijke aanval naar de kwaliteit van onze spelers individueel, en ook niet die hij heeft gehaald. Ik vind Mikautadze een goede speler en zo zijn er veel meer voorbeelden. Alleen je moet het wel samenbrengen als technisch directeur. Je moet de jongens voorwaarden bieden om te kunnen slagen en dat is niet gebeurd.”

Die Mikautadze is inmiddels wel weg, heeft Ajax een fout gemaakt met zijn verkoop? “Dat weet ik niet. Dat is ook niet aan mij. Op de training heb een goede speler gezien, ook op het EK. Hij is gewoon een spits, alleen bij ons heeft hij alleen als linkshalf, linksbuiten en een beetje als tien gespeeld. Dan kun je het ook niet eerlijk beoordelen.”

Alex Kroes

Inmiddels is Alex Kroes de grote man in de Johan Cruijff ArenA op technisch gebied: “Ik heb een paar keer met hem gesproken, maar Ajax is zijn club. Ik merk daarin wel een groot verantwoordelijkheidsgevoel bij hem om dat goed te doen.”

Wat betreft zijn woorden over Mislintat probeert Berghuis een klein beetje terug te krabbelen… “Maar ik vind gewoon dat hij dat niet goed heeft gedaan in de selectiesamenstelling. Hij heeft wel individueel goede spelers naar Ajax gebracht. Ik hoop dat we met de keuze van Alex voor de staf en de invulling van de selectie een team kunnen krijgen waarmee we stappen kunnen zetten.”

Heeft hij gelijk?

  • Vind ik wel
  • Beetje makkelijk
1111+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:31
73+
Priske boos op persconferentie: ‘Je maakt het persoonlijk’
23:21
77+
Feyenoorder In-Beom Hwang zegt sorry
23:00
279+
‘Eredivisie is niks zonder Ajax’
22:57
16+
Barcelona ten onder na rode kaart García
22:32
240+
‘Mark van Bommel keert terug als trainer’
22:22
112+
Xabi Alonso heeft boodschap voor Feyenoord-fans
22:17
57+
‘Ongekende Santiago Giménez-blunder’
22:00
120+
‘Roer volledig om bij Ziggo Sport’
21:28
95+
Priske positief ondanks ‘donker gevoel’
21:12
291+
‘Massaontslagen binnen en buiten Feyenoord’
20:49
208+
Ziggo Sport-verslaggever blundert met Timber: “1-0 gewonnen?”
20:35
125+
Feyenoord vernederd door Bayer Leverkusen
20:31
121+
Voorbeschouwing Go Ahead Eagles – Ajax: kan Ajax verder aanhaken?
19:41
329+
‘Vernedering Feyenoord zorgt voor bliksemontslag’
19:22
379+
De Kuip is ‘oorverdovend stil’: “Crematies met meer sfeer”
19:15
62+
FC Twente heeft HUISWERK niet gedaan! | Transfertijd
19:04
173+
Gevoelige info Priske gelekt? ‘Dat doet hij niet vrijwillig’
18:49
84+
Eredivisie-terugkeer in de maak? “Dát is mijn belofte thuis”
18:28
34+
Priske husselt met opstelling: “Zo verslaan we de Duitse kampioen”
18:24
74+
‘Intelligente’ Gravenberch ontwikkelt zich razendsnel
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie