‘Streep door Feyenoord – Ajax’

Foto: ‘Streep door Feyenoord – Ajax’

De kans is groot dat De Klassieker tussen Feyenoord en Ajax, die zondag 1 september op het programma staat, niet doorgaat. De politiebonden hebben medegedeeld dat er rondom de wedstrijd geen agenten aanwezig zullen zijn vanwege acties die worden gehouden voor een nieuwe regeling voor vervroegd pensioen.

Klassieker tussen Feyenoord en Ajax op losse schroeven

“Politiemensen zijn voor deze wedstrijd de hele dag niet beschikbaar en gaan zich verzamelen voor een speciale vakbondsbijeenkomst op afstand van de Rotterdamse Kuip”, klinkt het in het statement van de Nederlandse politiebond.

“Tijdens de wedstrijd Feyenoord-Ajax zijn de ingezette politiemensen dus niet bezig met operationele zaken rondom de voetbalwedstrijd. In plaats daarvan richten ze zich volledig op vakbondsactiviteiten. Daarbij ligt de nadruk op het grote belang van een goede Regeling Vervroegd Uittreden (RVU) voor de politie. Een regeling die helemaal afhangt van de besluiten die het huidige kabinet neemt”, vervolgt de boodschap.

Politie nog niet klaar met acties

De politiemensen richten zich rondom de wedstrijd volledig op de vakbondsactiviteiten, waardoor de operationele zaken rondom Feyenoord – Ajax links blijven liggen. Daardoor staat De Klassieker op losse schroeven en lijkt de KNVB de risicowedstrijd te moeten verplaatsen als het kabinet niet snel actie onderneemt. Daarnaast dreigt de politiebond verder te gaan met het voeren van acties als er niet wordt geluisterd. “Als dit niet tot reacties van het kabinet leidt, gaan deze acties het weekend erna onverminderd door. Tegelijkertijd sturen de politiebonden ook nog steeds op andere manieren signalen richting de regering. Zo worden er minder bekeuringen uitgeschreven voor lichte overtredingen en kunnen de deurwaarders niet rekenen op politiebijstand.”

Begrijpelijke actie van de politie?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
531+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie