Suárez redt brons winnend Uruguay op Copa América

Uruguay heeft in een veelbewogen troostfinale op de Copa América brons gepakt. Het won na strafschoppen van Canada en moest Luis Suárez na afloop meer dan bedanken.

Knappe wedstrijd Canada tegen Uruguay

De voormalig voetballer van Ajax en FC Barcelona begon vanaf de reservebank en zag zijn ploeg razendsnel op een voorsprong komen. Rodrigo Bentancur was de doelpuntenmaker. Canada maakte binnen een kwartier echter alweer gelijk: een halve omhaal van Ismaël Koné was voldoende om de stand op 1-1 te zetten.

Het bleef een vermakelijk duel voor de toeschouwers, al duurde het lange tijd tot het volgende doelpunt. De treffer viel pas tien minuten voor tijd, waarbij Jonathan David Canada op een voorsprong zette. Het leek het winnende doelpunt te zijn, maar niets was minder waar.

Súarez maakt late gelijkmaker

Suárez, die na de theepauze direct in de ploeg kwam, slaagde er namelijk in om in de tweede minuut van de blessuretijd de bal in het doel te werken. Aangezien er geen verlenging was, moesten beide teams met strafschoppen uitmaken welk land de derde plek zou pakken.

Wat volgde was een veelbewogen penaltyreeks, waarin er veel gebeurde. Zo verstopte Dayne St. Clair de bidon van Sergio Rochet, waarop de informatie over de strafschoppennemers stond, en zag Alphonso Davies zijn panenka tegen de lat aan verdwijnen. Het resulteerde in een zege van Uruguay.