Tadic overtuigd: “Dat heb ik in al mijn jaren gedaan”

Foto: Tadic overtuigd: “Dat heb ik in al mijn jaren gedaan”

Dusan Tadic baalt ervan dat Ajax dit seizoen niet meer meedoet voor het landskampioenschap. Volgens de Servische aanvoerder is het geen goede zaak en moeten de Amsterdammers dan ook onderzoeken wat er fout is gegaan.

Veeleisende Tadic

Hoewel Tadic elke dag het uiterste van zichzelf vraagt, was het ook voor de aanvaller een lastig seizoen. Onder Alfred Schreuder stond Tadic nog veelal op de positie van linksbuiten, terwijl John Heitinga hem vaker in het centrum van de aanval gebruikt. Zijn prestaties waren daarbij wisselend, al vindt hij het lastig om er een vinger op te leggen.

“Ik ben het aan mijn stand verplicht om goede statistieken af te leveren. Ik moet consistent zijn en doelpunten maken, assists geven en kansen creëren. Dat heb ik in al mijn jaren gedaan”, vertelt hij aan de NOS. “Natuurlijk speel ik weleens een mindere wedstrijd. Maar dat is ook afhankelijk van hoe het team speelt. Hoe sterker het team, hoe makkelijker het wordt.”

Nieuw doel voor Ajax

Zondagmiddag wacht Ajax met Tadic een cruciale wedstrijd. Op bezoek bij PSV kan Ajax zich een nederlaag niet permitteren. Waar Tadic het liefst met zijn ploeg nog had gestreden voor het kampioenschap, heeft hij zich inmiddels neergelegd bij de huidige situatie en richt hij zich met Ajax volledig op het behalen van de tweede plaats.

“Het is een grote wedstrijd tegen PSV, dat zijn altijd interessante wedstrijden. Natuurlijk zijn beide teams gewend om voor de eerste plek te vechten. Maar dit jaar is het moeilijk. Desondanks is het heel belangrijk voor beide teams, we willen Champions League spelen”, aldus Tadic. Ajax moet het zondag stellen zonder de geschorste Edson Álvarez.

Maakt Tadic de openingstreffer tegen PSV?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Is Tadic onmisbaar voor Ajax?

  • Ja, ik vind van wel
  • Nee, absoluut niet
219+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie