Te Kloese: “Anders ga je maar lekker ergens anders shoppen”

Foto: Te Kloese: “Anders ga je maar lekker ergens anders shoppen”

Clubs hoeven geen uitverkoop bij Feyenoord te verwachten deze zomer, want mede doordat Mats Wieffer al voor 30 miljoen euro is verpatst, hoeft de club in principe niemand meer te verkopen in deze window. Dat meldt directeur Dennis te Kloese in gesprek met Voetbal International.

“Ik ben er trots op dat alle uitgaande transfers in de afgelopen drie jaar in goede harmonie zijn verlopen, met allemaal spelers die door de voordeur zijn vertrokken”, opent Te Kloese. “Dat willen we ook. We zijn een goede en correcte club. Maar we zijn er natuurlijk wel met zijn allen voor om het belang van de club te dienen, en spelers dus niet zomaar te laten gaan. De prijs is de prijs. En anders ga je maar lekker ergens anders shoppen.”

Het contract van Lutsharel Geertruida loopt na komend seizoen af, dus het wordt vermoedelijk verlengen óf verkopen. “Ik heb wel persoonlijk met hem afgesproken dat we over zijn contractuele situatie publiekelijk niets meer gaan zeggen. Hij is speler van Feyenoord en we houden de rust over wat er gaat volgen. Wat hij wil, wat wij willen. Het is een kind van de club, dus we gaan nu niet zeggen dat we dit of dat gaan doen. Die druk is nergens voor nodig. Rustig aan, hij is gewoon speler van Feyenoord.”

Ander patroon in inkomende transfers

Het aankoopbeleid is behoorlijk verandert, merkt Te Kloese. “Voor het eerst zijn we in de positie dat we aan de voorkant al anticiperen.” Zo werd ondanks de presentie van Santiago Giménez en Ayase Ueda reeds Julián Carranza er bij gehaald. “Vaak zou je afwachten tot Giménez weg is, of de interesse in Ueda concretere vormen aanneemt, maar dat hebben we nu niet gedaan. Want nu was Carranza transfervrij. Als we nu niet hadden toegeslagen, had een andere club dat gedaan. We zijn dus met Feyenoord in de situatie dat we kunnen voorinvesteren. We zijn voorbereid.” Lees meer over de transferplannen van Te Kloese bij Feyenoord hier.

Gaat Geertruida vertrekken deze zomer?

  • Ja, denk ik wel
  • Nee, denk ik niet
97+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie