‘Te Kloese pakt Feyenoord-biezen’

Foto: ‘Te Kloese pakt Feyenoord-biezen’

Brian Priske verschafte zichzelf weer wat lucht met de 2-0 overwinning van Feyenoord op NAC. De Deense oefenmeester kent geen al te florissant begin in Rotterdam, maar volgens Valentijn Driessen valt dat niet alleen Priske aan te rekenen. Gaat het dit seizoen volledig mis bij Feyenoord dan moet ook directeur Dennis te Kloese zijn conclusies trekken volgens de voetbaljournalist.

Te Kloese moet afgerekend worden bij slechte Feyenoord-prestaties

Feyenoord heeft een flink jasje uitgedaan deze zomer met het vertrek van onder andere Mats Wieffer, Lutsharel Geertruida en Yankuba Minteh. Volgens Driessen is Priske vervolgens niet geholpen door Te Kloese. “Priske heeft geen aanwinsten mogen begroeten die ervoor zorgen dat Feyenoord op het niveau van Slot kan blijven acteren”, stelt Driessen in zijn column in De Telegraaf. “Los van het feit dat Priske geen Slot is en het vooralsnog de vraag blijft of Te Kloese de juiste keus heeft gemaakt met de Deen. Mocht het niet werken met de nieuwe spelers en trainer, dan valt de directeur van Feyenoord daar als hoofdverantwoordelijke op af te rekenen door de rvc.”

Feyenoord-aankopen functioneren niet

Ook het ontbreken van de geblesseerde Calvin Stengs en Quilindschy Hartman doet zich voelen volgens Driessen, die alleen in In-Beom Hwang een versterking ziet. Mogelijk dat een aantal aanwinsten nog tijd nodig hebben schetst Driessen. “Wieffer kampte in zijn eerste half jaar bij Feyenoord met blessures omdat de overgang van Eerste Divisie-club Excelsior te groot was. Pas na de winter brak hij door en kende een stormachtige ontwikkeling. Ook Santiago Gimenez en Minteh moesten langer dan een half jaar acclimatiseren alvorens hun kwaliteiten aan de oppervlakte kwamen. Terwijl Feyenoord twee linksachters kocht, stond Hartman op de stoep bij Excelsior om een jaar uitgeleend te worden. In extremis werd hij gesommeerd terug te komen naar De Kuip en de rest is geschiedenis.”

Tweede plaats voor Feyenoord

Dat het tot op heden draait moet volgens Driessen dan ook niet volledig gezocht worden bij Priske. “Wie de combinatie legt tussen spelersmateriaal en het niveau van de tegenstanders internationaal moet concluderen dat Priske na Slot niet in een gespreid bedje terecht is gekomen bij Feyenoord. Wat niet betekent dat de Deen nergens op valt af te rekenen. Nationaal moet hij minimaal om de tweede plaats meedoen. Die rit is nog lang. Maar wie van de huidige Feyenoord-formatie stunts verwacht tegen Manchester City, Bayern München of Benfica is niet realistisch.”

Moet Te Kloese opstappen als Feyenoord niet minsten tweede wordt?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
143+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie