Te Kloese: “Selectie van een behoorlijk niveau”

Foto: Te Kloese: “Selectie van een behoorlijk niveau”

Op 4 augustus begint het seizoen voor Feyenoord met kans op een prijs, namelijk de strijd om de Johan Cruijff Schaal. In Eindhoven neemt de ploeg van Brian Priske het op tegen PSV. Tot die tijd kan er nog gewerkt worden aan het niveau van de selectie. Technisch directeur Dennis te Kloese vind dat de selectie van Feyenoord al een vrij hoog niveau heeft.

‘Feyenoord selecteert door, maar selectie heeft al een behoorlijk niveau’

Momenteel is er nog maar een sterkhouder weg bij Feyenoord, Mats Wieffer. Verder gonst het van de geruchten over transfers van Lutsharel Geertruida, Dávid Hancko, Santiago Giménez en Justin Bijlow. Tot op heden is er geen sprake van concrete interesse en blijft het relatief rustig bij de Stadionclub.

Zondag was het de dag van het Feyenoord Festival. De traditionele open dag werd door duizenden mensen bezocht met als hoogtepunt de helikopter in de middencirkel van De Kuip. Uit die helikopter kwamen geen grote namen, maar het blijft altijd spectaculair om te zien.

Technisch directeur Dennis te Kloese sprak met de media over de huidige staat van de selectie van Feyenoord. “De club stelt zich hiermee open. Feyenoord toont de menselijke kant. We proberen zo dicht mogelijk bij de supporters te staan”, aldus Te Kloese over de open dag. Zelf staat hij liever niet op de voorgrond: “Het draait vandaag om de presentatie van het vrouwenelftal, de spelers van Feyenoord 1, de nieuwe trainer en de technische staf.”

Te Kloese vond het een beetje vervelend dat er veel transfergeruchten de afgelopen weken online verschenen die volgens hem totaal niet klopten. Hij meldt zich normaal zelden op social media, maar dit keer deed hij het toch: “Ik stoor mij er niet zo aan, maar het is soms onrustig voor de huidige spelersgroep. Er waren ook te veel spelers die aan Feyenoord werden gelinkt. Dus ik dacht: ik ga eens een keer op social media. Wel zo modern. Half Rotterdam was meteen van slag”, zij hij met een lach en een knipoog.

Meer duidelijkheid over selectie na trainingskamp Oostenrijk

“Buiten Mats Wieffer zijn we geen spelers kwijtgeraakt.” Als er geen spelers weggaan, dan is de huidige selectie volgens Te Kloese “van een behoorlijk niveau”. Op trainingskamp in Oostenrijk zal Te Kloese samen met trainer Brian Priske verder praten over eventuele versterkingen en wie kan uitkijken naar speelminuten elders.

Verder laat Te Kloese zich uit over de interesse in Hancko: “Hij heeft een fantastisch EK gespeeld en twee goede seizoenen bij ons. Het zou dus gek zijn als er geen belangstelling zou zijn. Maar dat zijn geen clubs die op dit moment bij hem passen.”

De technische man van de Rotterdammers vervolgt: “We hebben in de laatste drie jaar grote stappen gemaakt qua niveau en selectie. Intern is er vrij veel concurrentie. Je wint niet voor niks twee jaar op rij prijzen. We hebben ons nu twee keer op een rij ons geplaatst voor de Champions League. We zijn ook ambitieus. Feyenoord wil weer een stap vooruit maken en zich nog beter profileren.

Over coach Priske had hij mooie woorden over: “Priske is iemand die ik een tijdje volg. Een prettige persoonlijkheid en een harde werker. Qua karakter past hij goed bij Feyenoord. De speelstijl zal niet veel veranderen wat de opzet betreft. De speelstijl is heel intens en dynamisch. Hij probeert te domineren. Het kan dat het systeem een beetje wordt aangepast, maar Priske moet ook zijn plek zoeken. Voor hem is Feyenoord een stap naar voren. Hij heeft al een goede carrière. We hopen dat het bij ons zo doorgaat.”

In Dennis we trust!

  • Ja
  • Nee
111+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie