Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Engeland
10 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

‘Technische staf Ajax krijgt pijnlijk bericht’

Foto: ‘Technische staf Ajax krijgt pijnlijk bericht’

Het wanbeleid van de laatste seizoenen blijft Ajax voorlopig achtervolgen. De Amsterdamse club heeft financieel al maatregelen getroffen, maar de kans is groot dat de pijn nog zeker een aantal seizoenen voelbaar blijft.

Ajax ook in 2025-2026 met lagere begroting

Het Algemeen Dagblad schrijft vrijdag: “Ajax gaat de transferzomer in met een bijna lege portemonnee. De voetbalbegroting voor volgend seizoen krimpt na twee slechte transferzomers en de daaropvolgende malaise met 20 miljoen. Daarom is het motto deze transferperiode: eerst veel spelers verkopen, dan pas enkele kopen.” Een aantal potentiële slachtoffers staat echter niet te springen om mee te werken.

Spelers als Wout Weghorst en Daniele Rugani staan op het wensenlijstje van Ajax, maar doorpakken is momenteel niet mogelijk. “De verliezen die de uitverkoop oplevert, zullen ten koste gaan van het eigen vermogen van Ajax, op dit moment ruim 250 miljoen euro. Daling van het eigen vermogen – een boekhoudkundig begrip voor de bezittingen minus de schulden – is incidenteel mogelijk, maar is op de lange termijn niet vol te houden”, benadrukt het AD.

Om die reden zal de pijn voorlopig voelbaar zijn in Amsterdam. “Om het eigen vermogen niet verder aan te tasten zal Ajax ook in seizoen 2025-2026 waarschijnlijk met een lagere begroting werken, zelfs als het dan meedoet aan de Champions League. (…) Hoe Ajax het komende seizoen presteert is vanzelfsprekend afhankelijk van de kwaliteit van de selectie. Het is aan Kroes om met minimale middelen een zo sterk mogelijke spelersgroep te formeren.”

Gaat Ajax zich snel herstellen?

  • Ja
  • Nee
2668+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie