Tegenspraak voor Ten Hag: “Hopelijk doen ze dat”

Foto: Tegenspraak voor Ten Hag: “Hopelijk doen ze dat”

Jaap Stam begrijpt waarom Erik ten Hag veel bekende Nederlandse stafleden om zich heen heeft verzameld. De Tukker haalde recentelijk Ruud van Nistelrooij, René Hake en Jelle ten Rouwelaar naar Manchester United, waarmee de Nederlandse enclave flink is uitgebreid op Old Trafford.

Stam verklaart ‘begrijpelijke ‘keuzes Ten Hag

Stam, die zelf een verleden heeft als speler bij United, vertelt tegenover The Athletic de keuzes van Ten Hag te begrijpen. “De interesse in de Premier League is groot in Nederland, maar nog groter door Erik ten Hag. Ik mag Erik wel. Ik ken hem persoonlijk niet zo goed, maar we hebben elkaar een paar keer kort ontmoet op Old Trafford.”

De oud-verdediger begrijpt waarom Ten Hag bekenden om zich heen heeft verzamelt. “Managers willen werken met mensen die ze kennen, mensen die iets anders toevoegen aan hun staf en dat zie ik terug in Eriks keuzes. Als manager heb je mensen nodig die tegen je ingaan en je uitdagen en hopelijk doen Ruud en René dat. Ruud is natuurlijk een legende voor de club. Bij United kan Ruud de spitsen en spelers in het algemeen beter maken. Hij is zelf ook manager geweest, dus dat zou moeten helpen. Ik vind de aanstelling goed.”

Stam denkt ook dat de komst van Hake een hele bewuste is geweest van Ten Hag. “We waren allebei assistent-trainer bij PEC Zwolle. René is een goede trainer die het goed heeft gedaan in Nederland. Dat is natuurlijk anders dan goed presteren bij een grote club als United, waar hij de spelers ervan moet overtuigen dat hij iets kan toevoegen, maar hij heeft de kennis en een duidelijke visie op hoe je moet voetballen en ik denk dat Erik hem daarom wilde hebben.”

Is het een goede zet van Ten Hag?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
75+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie