6 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Teleurstellende kraker in Alkmaar blijft onbeslist

Soccernews

Op voorhand werd er erg veel verwacht van de subtopkraker tussen AZ en FC Twente, maar met name in de eerste helft viel het allemaal behoorlijk tegen. Een puntendeling was dan ook het enige terechte resultaat: 1-1.

Bij Twente had coach Ron Jans weer de beschikking over Michel Vlap. Dat kwam goed uit, want onder meer Michal Sadílek en Sem Steijn ontbraken. Maar ook Vlap kon zijn stempel niet drukken in het AFAS Stadion, waar beide ploegen in de eerste 45 minuten niet tot nauwelijks aan kansen creëren toekwamen.

Na rust werd het spel iets opener, in minuut 55 werd de score door Jens Odgaard geopend. De Deen sloeg toe met een ietwat gelukkig schot. Voldoende voor de zege was het echter niet, want tien minuten voor tijd trok invaller Manfred Ugalde de score weer gelijk op aangeven van Joshua Brenet: 1-1.

En daarmee blijft AZ op de vierde plek staan, Feyenoord kan er vanavond nog overheen klimmen. FC Twente staat vijfde.

TIP: Wint AZ donderdag van FC Vaduz? 1.17x je inleg bij Unibet!

Scoreverloop: 1-0 (55′) Jens Odgaard, 1-1 (81′) Manfred Ugalde