Telstar wint bij Vitesse, Excelsior ook onderuit

Foto: Telstar wint bij Vitesse, Excelsior ook onderuit

Vitesse is vrijdagavond begonnen aan het avontuur in de Keuken Kampioen Divisie, maar de start toont aan dat er veel werk aan de winkel is. Telstar trok met 2-3 aan het langste eind in Arnhem.

Gebrek aan voorbereiding komt Vitesse duur te staan

Vitesse degradeerde vorig seizoen uit de Eredivisie, maar dat werd snel vergeten door de strijd om een proflicentie. Pas begin deze maand kreeg de club toestemming om ook dit seizoen in het betaald voetbal actief te zijn. In no-time wist de technische leiding de uitgedunde selectie te versterken met enkele aanwinsten, waaronder oude bekende Alexander Büttner.

De duizenden Vitesse-fans zagen Telstar in de eerste helft de leiding nemen via Danny Bakker. De bezoekers wisten die voorsprong lange tijd vol te houden, maar tussen de zeventigste en 73ste minuut wist de formatie van trainer John van den Brom de wedstrijd alsnog te doen kantelen. Invallers Marcus Steffen en Tomislav Gudelj zorgden voor euforie in Stadion Gelredome.

Een eerste resultaat was Vitesse nog niet gegund. Opnieuw Bakker bracht Telstar langszij, waarna Zakaria Eddahchouri er zelfs nog 2-3 van maakte. De realistische Vitesse-fans zullen echter vooral blij zijn dat hun club überhaupt nog bestaat.

Excelsior start met nederlaag

Met Excelsior stond er vrijdagavond nog een gedegradeerde club aan de start van het KKD-seizoen. Excelsior wist de eerste wedstrijd echter niet in winst om te zetten. Richie Omorowa zette de Kralingers nog wel op voorsprong tegen TOP Oss, maar Giovanni Korte, Abel Stensrud en Tijmen Wildeboer bezorgden de thuisclub de volle winst: 3-1.

Overige uitslagen:

FC Eindhoven – FC Den Bosch 2-0
FC Emmen – FC Dordrecht 1-2
Helmond Sport – Jong FC Utrecht 1-1
MVV Maastricht – SC Cambuur 0-1

Gaat Vitesse een rol van betekenis spelen in de KKD?

  • Ja
  • Nee
96+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie