‘Ten Hag heeft altijd geprobeerd Antony en mij in één elftal te krijgen’

Foto: ‘Ten Hag heeft altijd geprobeerd Antony en mij in één elftal te krijgen’

Hij kwam in eerste instantie als flankspeler naar Ajax, maar al vrij snel posteerde trainer Erik ten Hag zijn aanwinst Steven Berghuis op 10. En die plek heeft hij ook nooit meer verlaten. Vanavond staat Berghuis echter weer op rechts, vanwege het ontbreken van Antony door blessureleed.

“Het zegt iets over mijn multifunctionaliteit en beschikbaarheid, denk ik. Hoe ik het als rechtsbuiten moet invullen, weet ik wel, want daar heb ik vijf jaar gespeeld”, reageert Berghuis in De Telegraaf. Op 10 voelt hij zich als een vis in het water. “Uiteindelijk is dat de plek geworden waar ik het meest heb gespeeld en een goede ontwikkeling heb doorgemaakt.”

“Ik werd daarvoor echt als rechtsbuiten gezien. Maar deze trainer heeft mijn kwaliteiten op een net andere positie gebruikt en geprobeerd Antony en mij in één elftal te krijgen, waar het bij andere coaches misschien Berghuis óf Antony zou zijn.”

Terug op rechts

Maar vanavond begint Berghuis dus weer op rechts, tegen Sparta. “Ik zei van de week tegen mijn vader dat ik links op het middenveld kwam te staan toen Ryan Gravenberch corona had, ik naar de nummer-10-positie ging toen Klaassen even geblesseerd raakte en ik na de blessure van Antony weer rechtsbuiten werd. Het zegt iets over mijn multifunctionaliteit en beschikbaarheid, denk ik. Hoe ik het als rechtsbuiten moet invullen, weet ik wel, want daar heb ik vijf jaar gespeeld. Het feit dat ik me op meerdere posities heb kunnen ontwikkelen, geeft voldoening.”

Zes keer je inleg als Berghuis de 1-0 scoort tegen Sparta!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Waar vind jij hem beter?

  • Rechts
  • Op tien
56+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie