Ten Hag afgemaakt: ‘Zei hij dat nou echt?’

Foto: Ten Hag afgemaakt: ‘Zei hij dat nou echt?’

Erik Ten Hag is weer eens in het nieuws gekomen door zijn Engels taalgebruik. Op de persconferentie na afloop van de 0-3 overwinning bij Southampton liet de oefenmeester van Manchester United zijn talenknobbel weer spreken, tot groot jolijt van de Engelse voetbalvolgers.

Ten Hag vergelijkt Rashford met ketchupfles

Nadat Matthijs de Ligt met een kopbal de Red Devils na 35 minuten op voorsprong had gebracht bij Southampton, zorgde aanvaller Marcus Rashford kort voor het rustsignaal voor het verdubbelen van de voorsprong. Dat was na bijna 300 speelminuten de eerste goal van dit seizoen voor Rashford.

Ten Hag haalde op de persconferentie na afloop van de 0-3 (Alejandro Garnacho zette de derde treffer op het scorebord, red.) zijn beste Engels boven. “Er was eens een aanvaller die sprak over een ketchupfles; eens er ketchup uit komt, blijft het maar komen”, probeerde de oefenmeester het doelpuntentelraam van zijn buitenspeler op een bijzondere wijze te beschrijven.

“We geven geen aandacht aan wat de buitenwereld zegt”, was Ten Hag zeker van zijn zaak. “Er was teveel negativiteit rond Marcus, want hij creëerde in de wedstrijd tegen Liverpool al twee grote kansen en in eerdere duels ook. Hij speelde goed en verdiende een goal. Nu kwam die beloning. Voor zijn leeftijd is het aantal goals dat Marcus al heeft gescoord geweldig. Ik weet zeker dat er nog veel gaan volgen.”

United-trainer op de korrel genomen door Engelse fans

Voor de Engelse voetbalfans was deze nieuwste uitspraak van Ten Hag weer voer om los te gaan. “Zei Ten Hag nou echt dat het scoren van doelpunten is als een ketchupfles?” was een van de reacties. Een andere Social Media-gebruiker wel weet welke oud-aanvaller deze uitspraak tot leven bracht. Ook The Sun nam een loopje met de uitspraak van de United-trainer.

Vind jij Ten Hag een geschikte trainer voor Manchester United?

  • Ja, hij krijgt het daar zeker weer op de rit
  • Nee, ze houden hem te lang de hand boven het hoofd
79+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie