Ten Hag merkte ‘chagrijn fans richting beste Ajax-speler’

Foto: Ten Hag merkte ‘chagrijn fans richting beste Ajax-speler’

Het tijdperk van Erik ten Hag bij Ajax is bijna voorbij. De Tukker zorgde voor een grote cultuuromslag in de Johan Cruijff Arena, want toen hij in 2017 begon, voelde hij ‘een negatief sentiment’ in de hoofdstad. Ajax stond toen vijf punten achter op PSV en was net uit de beker gekegeld.

“Het chagrijn was voelbaar”, begint Ten Hag, die Hakim Ziyech als symbool voor dat chagrijn zag. “En dan bedoel ik de manier waarop er met hem werd omgesprongen. Hij werd zo negatief benaderd door het Ajax-publiek. Veel fans kunnen het zich misschien niet meer herinneren, maar een van de allerbeste spelers werd gewoon chagrijnig benaderd. Of denk eens aan het opwachten van de spelersbus, nadat we bij PSV hadden verloren.”

Ten Hag vervolgt, in een interview met Voetbal International“Dat was een turbulente beginperiode, waarin het sentiment heel negatief was. Na die beginperiode is dat omgeslagen en veranderd in een positieve sfeer. Maar de club moest van ver komen. De media zijn ontzettend kritisch op Ajax, dat voel je gewoon aan alles. Een aantal dingen zijn ook gewoon gebeurd, zoals de situatie met Marc Overmars, dan mag je ook kritisch zijn. Of de situatie met Andre Onana, of Quincy Promes. Dan heb ik er geen probleem mee, maar ik merkte wel dat veel mensen hoopten dat Ajax in elkaar zou storten. Het stoort mij niet, maar ik probeer het realistisch weg te zetten.”

Daarom ‘wilden veel mensen dit seizoen een échte kampioen zien’. “De dominantie van Ajax was wel genoeg geweest, dat merkte je. Dat is ook een natuurlijke reactie”, aldus de trainer tot slot.

TIP: Pak 6.45x je inzet als Ajax van Vitesse verliest!

Ten Hag is de beste coach die Ajax ooit heeft gehad

  • Eens
  • Oneens
165+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie