Ten Hag neemt Joshua Zirkzee onder de loep

Foto: Ten Hag neemt Joshua Zirkzee onder de loep

Manchester United is de voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen met een nederlaag tegen het Noorse Rosenborg BK. Een dag later gaf United-manager Erik ten Hag zijn mening over een aantal spelers, waaronder nieuwebakken aanwinst Joshua Zirkzee.

Sancho en Zirkzee belangrijk voor United

Ten Hag en Sancho hadden afgelopen seizoen een slechte relatie en werd laatstgenoemde zelfs uitgeleend aan Borussia Dortmund. De kou lijkt inmiddels uit de lucht te zijn. “Manchester United heeft goede spelers nodig, en Jadon is een goede speler. We hebben dat afgesloten en kijken vooruit”, aldus Ten Hag.

Joshua Zirkzee werd jongstleden voor zo’n veertig miljoen euro overgenomen van het Italiaanse Bologna. Ten Hag was naarstig op zoek naar een extra aanvaller om zo de jonge Rasmus Højlund wat te ontlasten. Naast zijn drie nieuwe Nederlandse stafleden is Ten Hag ook in zijn nopjes met Zirkzee. Hierover zegt hij het volgende: “Hij kan een schakel zijn tussen linies. Hij kan de bal vasthouden, heeft goede ideeën. Hij is creatief, kan dribbelen, is goed in de combinatie. Kortom: hij is tactisch een heel ander type en daar zijn we altijd naar op zoek, want dan hebben we meer tactische opties. Voorin hebben wij veel spelers die heel direct spelen, die kunnen profiteren van zijn vaardigheden.” The Mancunians spelen de komende tijd oefenwedstrijden tegen onder andere Rangers FC, Arsenal, Real Betis en Liverpool.

 Op vrijdag 16 augustus opent de club het Premier League-seizoen thuis tegen Fulham. Daarvoor speelt United voor de Community Shield tegen stadsgenoot Manchester City.

Gaan Ten Hag en zijn Nederlandse staf hoge ogen gooien dit seizoen?

  • Ja
  • Nee
120+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie