Ten Hag noemt topprioriteit in transferzomer

Foto: Ten Hag noemt topprioriteit in transferzomer

Erik ten Hag is voornemens om aankomende zomer met Manchester United op een aantal posities versterkingen aan te trekken. Zo vraagt de spitspositie aandacht, zo vertelt hij tijdens de persconferentie.

Zoektocht naar centrumspits

Manchester United staat op de vierde plaats in de Premier League, maar gekeken naar het aantal gemaakte doelpunten kan de club zeker nog stappen maken. In 31 wedstrijden kwam het momenteel niet verder dan 48 treffers, terwijl het 39 tegendoelpunten kreeg. Het resulteerde dit seizoen al meermaals in duur puntverlies.

Het is de hoofdtrainer al een langere periode opgevallen dat hij vooral in de voorhoede vaak flink moet puzzelen om een goed basisteam het veld op te sturen. Bij het clubbestuur is daarom al bekend dat hij tijdens de zomer graag de transfermarkt op wil en een spits wil aantrekken, waarbij de naam van Harry Kane in de media het vaakst valt.

“Gezien het volledige seizoen hebben wij een tekort aan echte spitsen”, vertelt Ten Hag. “Eerst viel Cristiano Ronaldo weg, vervolgens waren Anthony Martial en Jadon Sancho vaak niet beschikbaar. Dan kom je mensen tekort in je voorhoede. Met minder spelers moet je dan zoveel duels spelen. We hebben dan ook absoluut versterkingen nodig in de aanval.”

Huidige selectie Manchester United

Met Wout Weghorst en Marcus Rashford beschikt de trainer al over een aantal mogelijkheden voorin. “We hebben spelers die die rol kunnen vervullen, maar we hebben zeker versterkingen nodig. Kwaliteitsspelers die een impact kunnen hebben en onze aanval verbeteren”, zo stelt de Nederlander, die zondag met zijn team tegen Aston Villa in actie komt.

Wint Manchester United van Aston Villa?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Mist Manchester United een échte spits?

  • Ja, ik vind van wel
  • Nee, zeker niet
233+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie