Ten Hag raakt assistent kwijt

Foto: Ten Hag raakt assistent kwijt

Erik ten Hag moet het bij Manchester United doen zonder Steve McClaren. De assistent-trainer van The Red Devils vertrekt voor een nieuwe baan. McClaren gaat namelijk aan de slag als bondscoach van Jamaica. Na twee jaar samen te hebben gewerkt met Ten Hag in Manchester is de samenwerking tussen de twee dus voorbij.

McClaren vertrekt naar Jamaica

De president van de Jamaicaanse voetbalfederatie is natuurlijk blij met de aanstelling van McClaren. “We zijn zeer verheugd om de benoeming van McClaren als hoofdcoach van de Reggae Boyz aan te kondigen. We zijn ervan overtuigd dat we de juiste beslissing hebben genomen en we kijken ernaar uit hoe hij ons land naar het WK van 2026 zal leiden.” Zelf reageerde de assistent-trainer van Ten Hag ook al volgens TalkSport. “Ik ben ontzettend trots en enthousiast om de functie van hoofdcoach van het Jamaicaanse nationale mannenteam op me te nemen. Ik heb geen moment getwijfeld om een ​​functie te aanvaarden die op dit punt in mijn carrière bij mij past.”

McClaren is duidelijk geen onbekende in Jamaica, hij heeft al aardig wat kennis over het land en de mogelijkheden. “Voordat ik voor een tweede periode terugkeerde naar Manchester United, heb ik een tijdje bij FIFA gewerkt als technisch adviseur voor hun Global Eco Analysis-project. Jamaica was een van de teams waarmee ik werkte en ik realiseerde me al snel hoeveel potentieel het land had”, verteld McClaren.

Gat opgevuld bij Manchester United?

René Hake en Ruud van Nistelrooij hebben zich in de afgelopen weken bij de technische staf van Manchester United gevoegd. Het lijkt erop dat Ten Hag dus nog altijd over genoeg assistenten beschikt. Het is nog onduidelijk of de club al wist van het vertrek van McClaren en daarom Hake en Van Nistelrooij heeft aangetrokken.

Groot gemis voor Ten Hag?

  • Ja, McClaren was een kundige assistent
  • Nee, met Hake en Van Nistelrooij is het gat direct opgevuld
103+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie