Tevredenheid bij ongeslagen AZ: “Dit is het vereiste niveau”

Foto: Tevredenheid bij ongeslagen AZ: “Dit is het vereiste niveau”

AZ is na vier wedstrijden nog altijd ongeslagen. Op bezoek bij RKC Waalwijk werd er met 0-3 gewonnen en daarmee werd het teleurstellende gelijkspel (0-0, red.) tegen FC Groningen van vorige week weggespoeld. AZ-trainer Maarten Martens is tevreden met hoe zijn ploeg zich gerevancheerd heeft.

Martens tevreden over vertoonde spel AZ

Tegen Groningen lukte er vorige week zondag maar weinig, maar tegen RKC ging het vrijdagavond wel van een leien dakje. “We hebben een goede partij op de mat gelegd en waren professioneel”, vertelde Martens in zijn reactie tegenover ESPN. “Je moet vertrouwen hebben in wat we met elkaar doen en we uit willen stralen. Het gaat erom dat als je iets creëert, je het moet afmaken. Dat ging vorige week niet goed – en nu wel.”

Met tien punten uit vier wedstrijden gaat AZ met een goed gevoel de interlandperiode in. Voor de Alkmaarders gaat volgens Martens de focus nu op een aantal andere zaken. “De jongens waaien uit en hebben hun uitdagingen met het nationale team. We gaan hier aan de slag met bijvoorbeeld de jongens die uit blessures komen.”

Clasie zet standaard neer voor AZ

Ook aanvoerder Jordy Clasie was tevreden over het vertoonde spel van AZ. “Als je niet goed speelt, moet je realistisch en eerlijk zijn. Nu was dat anders, omdat we vrij aardig speelden en veel energie hadden. Bij vlagen zag het er weer goed uit. Hier moeten we ook naartoe, naar dit niveau. Natuurlijk kunnen we af en toe minder spelen, maar het geloof en energie moet zijn zoals vandaag. Als de intensiteit vijf of tien procent minder is, krijg je het gewoon heel lastig.”

Zie jij in AZ een kampioenskandidaat?

  • Ja
  • Nee
105+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie