Tiental AZ wint bij negental Almere

Foto: Tiental AZ wint bij negental Almere

AZ heeft de eerste drie punten van het Eredivisie-seizoen te pakken. Op bezoek bij Almere City FC bleek één treffer voldoende voor het eerste succes: 0-1. In totaal werd er driemaal een rode kaart getoond.

Ibrahim Sadiq schiet AZ naar Eredivisie-winst

AZ zag deze zomer sterkhouders als Mathew Ryan, Yuki Sugawara, Dani de Wit en Vangelis Pavlidis vertrekken. Trainer Maarten Martens kreeg daarvoor een aantal nieuwe spelers in de plaats, waaronder Jeroen Zoet en Troy Parrott. Een bekend gezicht was evenwel verantwoordelijk voor de snelle 0-1: Ibrahim Sadiq troefde Ricardo Visus af en werkte vervolgens doeltreffend af.

De voorbereiding van AZ verliep formidabel, maar in Almere kreeg men te maken met een serieuze tegenvaller. Verdediger Maxim Dekker was veel te laat in een duel met Kornelius Hansen en kreeg daarvoor de rode kaart van scheidsrechter Allard Lindhout. Met tien man kreeg men vrijwel meteen de rekening gepresenteerd, maar doelman Zoet bracht redding op een schot van Jochem Ritmeester van de Kamp.

Tweemaal rood voor Almere

Almere City FC slaagde er niet in om te profiteren van het numerieke voordeel. Sterker nog: al in de eerste helft verdween dit voordeel als sneeuw voor de zon. Wouter Goes werd getroffen door een trap van Baptiste Guillaume, waardoor Lindhout zich opnieuw genoodzaakt voelde om de rode kaart te tonen. Tien tegen tien dus, maar belangrijker: een voorsprong voor AZ halverwege.

AZ kreeg in de tweede helft een aantal kansen om de wedstrijd op slot te gooien. Doelman Nordin Bakker bracht echter redding voor Almere City, waar Jordy Clasie met een snoeihard schot maar rakelings naast schoot. De vroege treffer van Sadiq bleek desalniettemin voldoende voor de Alkmaarse zege. Visus kreeg zelfs nog een rode kaart, waardoor Almere met negen spelers eindigde.

Gaat AZ dit seizoen strijden om een topdrie-plek?

  • Ja
  • Nee
59+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie