Til boos op Nijhuis: “Bas was Oost-Indisch doof”

Foto: Til boos op Nijhuis: “Bas was Oost-Indisch doof”

Guus Til was na afloop van het duel met sc Heerenveen niet te spreken over het optreden van Bas Nijhuis. De middenvelder had tijdens de wedstrijd een flinke discussie met de scheidsrechter.

Felle discussie tussen Til en Nijhuis

Het ging daarbij om een duel dat hij aanging met tegenstander Simon Olsson. Beide mannen leken elkaar vast te houden, waardoor scheidsrechters vaak niet voor een overtreding fluiten, maar Nijhuis koos ervoor om Til te bestraffen. Dat viel in het verkeerde keelgat van de Oranje-international, die achter Nijhuis aan ging.

“Bas was een beetje Oost-Indisch doof, dus ik bleef achter hem aan rennen. Later was hij aanspreekbaar, maar ik heb twintig minuten achter hem aangerend”, vertelt Til lachend bij ESPN. “Bas zei nog dat hij me wel hoorde, maar dat hij bij me wegrende omdat ik hoog in de emotie zat. Ik dacht nog: hij zal me toch geen geel geven?”

Hoewel Nijhuis achter zijn beslissing bleef staan en Til de situatie uitlegde, kon de voetballer zich niet in de motivatie van de arbiter vinden. “Ik denk dat ik sneller ben dan Olsson, dus waarom zou ik vasthouden? Verder ben ik wel goed met Bas, hoor. In de heat of the moment mag je ook wel emotie tonen, toch?”

Overtuigende zege PSV op sc Heerenveen

Til zorgde in de eerste helft voor de openingstreffer en zag Ricardo Pepi na de theepauze de 2-0 op het scorebord zetten. Het was de eindstand van de wedstrijd, waarmee PSV na 15 speelronden nog altijd ongeslagen is in de Nederlandse competitie. Vóór de winterstop spelen de Eindhovenaren nog één competitieduel: op zondag 17 december uit tegen AZ.

Heeft Til gelijk over Nijhuis?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zeker niet
284+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie