Timber debuteert gelijk met een prijs bij Arsenal na penalty’s

Manchester City heeft de kans op de eerste prijs van het nieuwe seizoen zondagmiddag laten liggen: de Citizens kwamen namelijk als verliezers uit de bus na strafschoppen tegen Arsenal FC, in de strijd om de Community Shield, de ‘Engelse Johan Cruijff Schaal’.

Guardiola verslaat Arteta en pakt de Community Shield

Op Wembley mocht Jurriën Timber zijn officieuze debuut maken namens Arsenal: de voor 40 miljoen euro bij Ajax weggekochte Nederlander stond als linksback opgesteld en deed het uitstekend. Timber oogde ontspannen en was – zoals we van hem gewend zijn – erg comfortabel aan de bal. Verdedigend stond hij zijn mannetje.

De eerste kans van de wedstrijd was voor een andere debutant van Arsenal: Kai Havertz. De Duitser vond echter landgenoot Stefan Ortega (normaliter de reservegoalie bij Manchester City) op zijn pad. Het was aan Ortega te danken dat het bij rust nog 0-0 stond: de goalie pareerde meerdere pogingen van Arsenal.

Invaller breekt de ban

Uiteindelijk werd de ban een kwartier voor tijd, toen Timber net een paar minuten gewisseld was, gebroken door Palmer. De Engelse jeugdinternational schoot met zijn linker vanaf de rand van het strafschopgebied erg fraai in de verre hoek raak. Daarmee leek hij Pep Guardiola en co gelijk de eerste prijs van het nieuwe voetbaljaar te gaan bezorgen, maar in de tiende minuut van de blessuretijd (!) scoorde Leandro Trossard toch nog de gelijkmaker.

Derhalve volgden er penalty’s. Daaraan begon City tamelijk beroerd doordat Kevin de Bruyne gelijk al miste. Doordat Arsenal vanaf elf meter alles raak schoot, terwijl namens City na De Bruyne ook Rodri nog miste, konden Arteta en co uiteindelijk juichen.

Scoreverloop: 1-0 (77′) Cole Palmer, 1-1 (90+10′) Leandro Trossard