Timber hard voor Ajax: “We moeten ons schamen”

Foto: Timber hard voor Ajax: “We moeten ons schamen”

Jurriën Timber is bepaald niet tevreden over het huidige seizoen met Ajax. Waar de centrale verdediger vorig voetbaljaar nog een ijzersterk duo vormde met Lisandro Martínez, is hij dit jaar minder succesvol. In De Telegraaf maakt Timber duidelijk dat hij zich de negatieve resultaten aantrekt.

Ontslag Schreuder

De Oranje-international erkent dat hij dit seizoen niet in de grootste vorm verkeert, maar benadrukt tegelijkertijd dat hij in de 30 competitiewedstrijden alles heeft gegeven. Het neemt niet weg dat hij het nog altijd vervelend vindt dat de prestaties van Ajax dit seizoen minder zijn en dat Alfred Schreuder zelfs het veld moest ruimen.

“Het is vervelend dat het zo is gelopen”, zo blikt Timber terug op het ontslag van de trainer. “De resultaten waren niet goed en dan weet je dat de trainer verantwoordelijk wordt gehouden, omdat het onmogelijk is om 26 spelers te ontslaan. Maar niet alleen Schreuder heeft gefaald; wij hebben dat als team ook en hem laten vallen.”

Teleurstelling bij Schreuder

Timber verwacht niet dat een bekerwinst ervoor gaat zorgen dat de negativiteit rondom het seizoen is weggepoetst. Volgens hem is het echter wel noodzakelijk om in de finale van de KNVB Beker tegen PSV goed te beginnen en voor de hoofdprijs te strijden. Daarna moet Ajax zich volgens hem richten op de tweede plek in de Eredivisie.

“Ik vind dat we ons al moeten schamen dat we geen eerste worden, dus nu helemaal. We kunnen de beker nog pakken en daar moeten we alles voor geven. Natuurlijk is het ook met de eventuele bekerwinst niet het seizoen dat we wilden, maar dan hebben we in elk geval iets tastbaars”, aldus Timber, die nog tot medio 2025 in Amsterdam vastligt.

Is Timber al klaar voor een buitenlands avontuur?

  • Ja, ik vind van wel
  • Nee, zeker niet
302+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie