Toch drie punten voor PSV na rode kaart

Foto: Toch drie punten voor PSV na rode kaart

PSV heeft op zaterdagavond andermaal gewonnen. Dat begint een beetje een cassettebandje te worden dat op repeat staat, maar het is natuurlijk razendknap van de Eindhovenaren dat ze zo dominant zijn in de Eredivisie. Tegen Sparta Rotterdam werd het 2-1, ondanks een directe rode kaart voor jongeling Matteo Dams.

PSV met hakken over de sloot na knotsgekke slotfase

Oefenmeester Peter Bosz kon op zaterdagavond niet beschikken over onder anderen Joey Veerman én Jerdy Schouten, waardoor PSV met een aangepast middenveld aan de aftrap stond, Mauro Júnior schoof door en was spelmaker.

De openingsfase was voor Sparta, dat uit de startblokken schoot en de openingstreffer maakte: Arno Verschueren en Tobias Lauritsen ontsnapten aan de Eindhovense defensie en wisten dit varkentje wel te wassen. De nummer één van de Eredivisie moest dus in de achtervolging en kreeg een levensgrote kans via Guus Til, die het vizier echter niet op scherp had staan en de bal recht op goalie Nick Olij kopte.

Na een half uurtje spelen werd het echter toch echt 1-1 en zelfs 2-1. Eerst was het Olivier Boscagli die via Verschueren scoorde en daarna zette Luuk de Jong zijn ploeg op voorsprong, hij was Mike Eerdhuijzen de baas en liet het Philips Stadion juichen.

In de tweede helft was er een flinke domper voor PSV, want Dams trok aan de noodrem en vloerde Camiel Neghli, wat hem op een directe rode kaart kwam te staan. Daarna kwam het duel pas écht tot ontbranding in de absolute slotfase, toen Sparta op 2-2 dacht te komen via Eerdhuijzen. Hij werd echter afgevlagd door de grensrechter en die kreeg gelijk van de VAR.

Scoreverloop: 0-1 (10′) T. Lauritsen, 1-1 (35′) A. Verschueren (eigen goal), 2-1 (38′) L. de Jong

Terechte uitslag?

  • Ja
  • Nee
68+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie