Toekomst Frenkie de Jong bekend, ondanks fluitconcert

Foto: Toekomst Frenkie de Jong bekend, ondanks fluitconcert

Frenkie de Jong was ook deze transferperiode weer de inzet van een hele hoop transfergeruchtjes. ‘Dit keer gaat hij wél weg bij FC Barcelona’, konden we lezen, maar inmiddels nadert de deadline met rasse schreden. Wat is de stand van zaken? Gianluca Di Marzio heeft voor ons het antwoord op die vraag.

Frenkie de Jong blijft ‘honderd procent zeker’ bij FC Barcelona

In gesprek met SoccerNews vertelt de welbekende transferjournalist dat een last-minute transfer zo goed als uitgesloten is. Of niet eens ‘zo goed als’, gewoonweg helemaal uitgesloten. En dat heeft vooral met de omvang van een eventuele deal te maken.

“We hebben nog maar vijf dagen te gaan”, begint Di Marzio, “en het is heel moeilijk, zo niet onmogelijk, om zo’n deal in zo’n korte tijd rond te krijgen. Al helemaal als je naar de situatie van Barcelona kijkt, met alle moeilijkheden die ze op dit moment hebben.”

Eén van die moeilijkheden is het feit dat mega-aankoop Dani Olmo nog altijd niet ingeschreven kan worden bij LaLiga, vanwege de financiële situatie in Catalonië. “Daarom worden er spelers verhandeld, zoals Mikayil Faye (die bij PSV werd genoemd, maar voor Stade Rennais koos, red.) en Ilkay Gündogan (die transfervrij naar Manchester City vertrok, red.).”

Wil Barça ook Frenkie verkopen, dan heeft dat volgens Di Marzio echter meer voeten in aarde: “De Jong kan gewoon niet weg. Hij blijft honderd procent zeker.”

Fluitconcert

Bij de officiële spelerspresentatie van de LaLiga-grootmacht werd de international van het Nederlands elftal (die het EK miste met een enkelblessure) nog voorzichtig uitgefloten. Door uitgestelde betalingen met betrekking tot de coronaperiode verdient de oud-Ajacied nu een ongelooflijk bedrag aan salaris, wat hem impopulair maakt bij de fans.

Denk jij dat hij een goed seizoen gaat draaien?

  • Ik wel
  • Ik niet
4163+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie