‘Totale bullshit’ in soap rondom Calvin Stengs

Foto: ‘Totale bullshit’ in soap rondom Calvin Stengs

Calvin Stengs was hard op weg naar Charlotte FC, maar nadat de Amerikanen begonnen te twijfelen over de fitheid van de middenvelder trok hij zelf zijn conclusies en klapte de deal. Stengs ‘besefte plots wat hij heeft bij Feyenoord en wilde toch blijven’, zo klonk de lezing van de speler zelf.

Sjoerd Mossou gaat in op geklapte transfer Calvin Stengs van Feyenoord naar Charlotte

“Pijnlijke en sneue kwestie”, reageert journalist Sjoerd Mossou in de AD Voetbalpodcast. “Ik zag dat Stengs het nog zo probeerde te draaien dat hij dat zelf besloten had. Dat is natuurlijk totale bullshit, maar dat kan iedereen wel bedenken. Het is voor die jongen hartstikke vervelend en voor de clubs eigenlijk ook.”

“Voor Charlotte FC nog het minste, want zij kunnen nog een andere speler halen. Feyenoord zit nu een beetje in zijn maag met een speler waarbij er twijfels zijn over zijn fysieke gesteldheid en die al min of meer had besloten naar de MLS te gaan. Dat is niet ideaal. Aan de andere kant kunnen ze dit type speler nog steeds goed gebruiken. Dat hadden we van te voren ook al geconstateerd”, vervolgt Mossou, die iets vreemds opmerkte bij de gang van transferzaken.

“Mensen vonden het eerst heel onbegrijpelijk dat Feyenoord Stengs liet gaan voor dat geld. Dan druppelt er links en rechts wat informatie door over zijn fysieke gesteldheid, waarbij er soms twijfels waren of hij wel drie keer in de week kon spelen. Hij heeft een knieblessure gehad. Dan volg je, hoor je en lees je hoe dat allemaal wordt geschetst en dan is het eigenlijk niet zo gek dat Charlotte FC constateert: wacht even, moeten wij dit nu wel doen?”

‘Slapende honden wakker gemaakt’

Derhalve vindt Mossou het ‘een vreemde zaak’. “Ik ga er vanuit dat de medici van die club neutraal en objectief naar die tests hebben gekeken. Maar ze zijn in Amerika natuurlijk ook niet gek. Als jij een speler medisch moet gaan testen en je leest in de uren voorafgaand aan de keuring in Londen allemaal berichten over de fysieke gesteldheid van de speler. Dan ga je toch wel even denken: wacht even, nu moeten wij even extra scherp opletten of dat allemaal wel in orde is. Het is een interpretatie van mijzelf, dat zeg ik er gelijk bij. Je zou toch kunnen vermoeden dat er wat slapende honden wakker zijn gemaakt.”

Dat Charlotte de hakken in het zand zette na de medische keuring, snapt Mossou wel. “Als zij twijfels hebben dan kunnen ze een tegenvoorstel doen waarbij ze zeggen: jullie krijgen je transfersom pas als hij zoveel wedstrijden speelt. Daar heeft Feyenoord niet zoveel aan, dus ik snap dat ze daar nee tegen zeggen.” Nu is Stengs de grote verliezer, stelt de columnist tot slot. “Dit is wel echt heel vervelend voor zo’n jongen die 25 jaar is. Eigenlijk wordt zijn fitheid in het openbaar in twijfel getrokken. Dat is gewoon klote voor zo’n jongen.”

Denk jij ook dat de reactie van Stengs ‘totale bullshit’ was?

  • Ja
  • Nee
265+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

08:15
1+
‘Dubbelslag voor Real Madrid’
08:00
1269+
Vermoedelijke opstelling Oranje: Koeman heeft twee vraagtekens
07:45
92+
Fans United gaan los over Ten Hag-beslissing: “Leave our club”
07:30
546+
Ophef over borsten vriendin Kenneth Taylor: ‘Dit kan toch niet?’
07:02
482+
‘PSV neemt duidelijk standpunt in bij eventuele schorsing Bosz’
07:00
20+
Op welke zender kijk je Hongarije – Nederland?
23:46
69+
Van de Ven is ‘op de brommer’: “Dat is een natuurtalent”
23:25
44+
Zo werd Frenkie de Jong overtuigd om toch voor Barça te kiezen
23:05
37+
Multifunctionele Oranje-klant duidelijk over positie: “Het liefst speel ik daar”
22:21
126+
Complimenten voor Farioli: “Team gesmeed met heel bereidwillige spelers”
21:58
47+
Zeer verrassende Barça-move: “Ik had je uitgelachen”
21:34
139+
“Fans in Tsjechië vonden Priske ook niet leuk”
21:10
47+
Tadic zocht contact met Twente-speler: “Waardeer ik enorm”
20:46
172+
Oranje-international kreeg dringend advies: ‘Geen Barcelona!’
20:18
23+
Voorbeschouwing Hongarije – Nederland: blijft Oranje op koers in Nations League?
19:58
21+
Eindelijk goed nieuws voor gehavend Real Madrid richting Clásico
19:35
0+
KNVB bezorgt zieke Pierre Vermeulen bijzondere dag in Zeist
19:33
26+
Ohio bezorgt doelpunten met een lach bij Jong Oranje | SN Mixed Zone
19:12
50+
Bizarre statistieken duiden overvolle internationale speelkalender
18:54
45+
Legendarisch: het Del Piero-gen wordt voortgezet bij Juventus na jeugdcontract voor kind
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie