‘Totale idioot’ nóóit in Vandaag Inside

Foto: ‘Totale idioot’ nóóit in Vandaag Inside

Pieter de Jongh maakt tegenwoordig vooral naam en faam op sociale media, al was hij óók te zien in onze videoserie Groeten uit Afrika. De trainer, die momenteel clubloos is, hoeft echter niet op een belletje van Vandaag Inside te rekenen. Dat wil hem gewoonweg niet hebben.

Pieter de Jongh niet welkom bij Vandaag Inside

De Jongh was ooit te zien bij Veronica Offside en dat idee kwam uit de hoge hoed van toenmalig Talpa-directeur Marco Louwerens. Johan Derksen haalt herinneringen op: “We hadden die gekke trainer die gekke dingen roept uit Afrika hier en Marcootje ging die gozer bellen, want die wou hem wel een keer hier aan de bar hebben. Toen zegt die gozer: dan moet je bij m’n manager zijn, bij Chris (Woerts, red.). Had Chris hem al vastgelegd.”

Talpa was wel degelijk gecharmeerd van De Jongh. Wilfred Genee: “De zender had hem ook al vastgelegd. Die riepen dat hij hier vaak bij ons aan tafel moest. Ik heb hem één keer meegemaakt en er kwam he-le-maal niets uit. Echt helemaal niets.” René van der Gijp gaat er nog eens overheen door De Jongh een ‘totale idioot’ te noemen. Genee: “Daarom.”

Sander Schimmelpenninck

De Jongh is overigens niet de enige die niet welkom is bij VI. Dat geldt immers ook voor Sander Schimmelpenninck, over wie Gijp ooit zei: “Deze jongen leidt aan een heel ernstige vorm van zelfoverschatting”, zegt hij. “Eigenlijk moet ik hem bij mij in de tuin zetten. Met een kruiwagentje, zijn neusje rood verven en de hele dag uitlachen.”

SNtertainment

SoccerNews staat nu niet alleen meer op het veld, naast het veld en op de tribune, maar we komen ook tot diep in de kleedkamer. Met SNtertainment weet jij het laatste voetbalentertainmentnieuws, Soccerjuice en bijzondere achtergronden. Zo ben jij écht van alles op de hoogte, tot in de slaapkamer.

Snap jij VI wel?

  • Ik zeker
  • Ik niet
20+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie