Totale verbazing over contract VI-trio bij SBS

Foto: Totale verbazing over contract VI-trio bij SBS

Tina Nijkamp kan er met de pet niet bij dat Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen een ‘boete’ moeten betalen als zij een aflevering van Vandaag Inside overslaan. Onlangs onthulde Van der Gijp dat dit het geval is, nadat hij 1500 euro moest betalen (de vergoeding voor zijn vervanger Job Knoester) toen hij absent was wegens de verjaardag van zoon Nicky.

‘Raar dat Genee, Gijp en Derksen boete krijgen als ze er een keertje niet zijn’

In De Nieuwe Revue reageert Nijkamp, voormalig zenderdirectrice van Talpa: “Gijp, Derksen en Genee zijn de meest hardwerkende presentatoren van heel Nederland. Geen enkele presentator werkt zoveel als zij. Ze zijn elke dag op televisie en hebben maar een paar weekjes vrij in de zomer. Het bevreemdt me dat ze meteen een boete moeten betalen als ze er een keertje niet zijn. Juridisch gezien begrijp ik het wel, dat SBS wil voorkomen dat ze zich constant ziek kunnen melden en toch betaald krijgen. Maar dat iemand meteen zo’n boete krijgt als hij twee keer voor zijn zoon kiest, daar had ik nog nooit van gehoord.”

“Het zal gerust in het contract staan, maar het ligt aan de besluitvormer of je zo’n boete uitvoert of niet. Ik vind het raar”, vervolgt Nijkamp. “Ik vind het vreemd dat de consequentie wordt uitgevoerd, omdat ze er doorgaans altijd zijn. Ze zijn er echt bizar vaak, ze zijn nooit ziek. Zelfs toen Derksen overdag was geopereerd aan een liesbreuk, zat hij ’s avonds in de studio. Wie er heeft besloten om Gijp een rekening te sturen, dat weet ik niet. Het zou onder mijn leiding zeker niet zijn gebeurd. Absoluut niet. Ik stoorde me juist altijd aan presentatoren die heel weinig werkten, maar heel veel betaald kregen. En als ze dan moesten werken, zaten ze nog te zeuren over vakanties en zo. Die had je er genoeg tussen zitten. Als ze niks te doen hadden, dan hoorde je ze niet. Dat was lekker makkelijk vangen. Deze hardwerkende mannen verdienen geen boete als ze een keer missen. Ik had dat zeker niet gedaan.”

SNtertainment

SoccerNews staat nu niet alleen meer op het veld, naast het veld en op de tribune, maar we komen ook tot diep in de kleedkamer. Met SNtertainment weet jij het laatste voetbalentertainmentnieuws, Soccerjuice en bijzondere achtergronden. Zo ben jij écht van alles op de hoogte, tot in de slaapkamer.

Eens met Nijkamp?

  • Ja
  • Nee
3518+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie