Totale vernedering voor ‘camerageile’ Johan Derksen

Foto: Totale vernedering voor ‘camerageile’ Johan Derksen

Johan Derksen is compleet met de grond gelijkgemaakt door Peter Pannekoek. De cabaretier deed dit middels een vernietigende roast tijdens het Televizier-Ring Gala. Derksen werd op de hak genomen met enkele grove grappen, wat leidde tot gemixte emoties in de zaal van het Koninklijk Theater Carré.

Derksen met de grond gelijkgemaakt tijdens Televizier-Ring Gala

“Johan Derksen gelooft niet dat Habtamu de Hoop een echte Fries is”, begon Pannekoek zijn roast over Derksen. Daarmee verwees de cabaretier naar de rel rondom de politicus, die door Derksen ‘geen echte Fries genoemd werd’ genoemd, die acht maanden na zijn geboorte werd geadopteerd door een stel uit Friesland.

“Volgens Johan Derksen is Vandaag Inside het enge programma op de Nederlandse televisie waar mensen nog écht zeggen wat ze denken”, vervolgde Pannekoek. “En dat klopt. Kijk, ik denk dat Johan Derksen het voorbeeld is van een man die iets te veel in zichzelf is gaan geloven. Een man die iedereen camerageil noemt, terwijl hij zelf al vijf dagen op tv is. En de paar dagen dat hij niet in het nieuws is, laat hij een cameraman naar Grolloo komen om zijn mening te geven over iets wat die dag in De Telegraaf stond.”

Pannekoek roast Derksen tijdens Televizier-Ring Gala

“Een man die in de loop der jaren zo op zijn hond is gaan lijken, dat zijn vrouw ’s nachts in bed niet meer wie: wie is nou de hond? En wie is Johan Derksen? En uiteindelijk is zij erachter gekomen: degene met de betere adem, dat is de hond”, aldus Pannekoek. De cabaretier had echter nog meer in petto. “Een man die iedereen die jonger dan hij is, een snotneus noemt die zijn mond moet houden. Terwijl: iedereen in Nederland is jonger dan hij. Hij is puntje van de vergrijzingspiramde: de crème de la crematie.” Ook de veelbesproken kaarsenrel ontbrak niet in zijn betoog. “En ik weet niet precies hoe oud hij is: ik kan de kaarsen op zijn verjaardagstaart niet tellen, want die heeft hij allemaal in een bewusteloze vrouw geduwd.”

Ook sneed Pannekoek nog het onderwerp discriminatie aan. “Een man die nooit weet hoe Nederlandse voetballers met een Marokkaanse achtergrond heten en ze daarom maar altijd omschrijft met afkomst en positie: ‘die Marokkaanse rechtsback’. Dat is Mazraoui, doe gewoon je werk! Een man die zogenaamd schijt heeft aan wat andere mensen van hem vinden, maar als een barman hem een keer tegenspreekt, wordt hij niet meer uitgenodigd. Een man die elke dag op tv mag zeggen, dat hij niks meer mag zeggen, en bij elke rel met het excuus komt: ja, zo praten ze in de voetbalkantine. Dan denk ik: bij welke club? Lazio Roma? FC Blackface? Maar: dat denk ik allemaal. Dat zou ik inderdaad nooit zeggen op tv.”

Goede roast?

  • Ja, geweldig
  • Nee, volstrekt belachelijk
234+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie