TOTO KNVB Beker: PEC blameert zich tegen AFC, Sparta laat zich niet verrassen

Foto: TOTO KNVB Beker: PEC blameert zich tegen AFC, Sparta laat zich niet verrassen

PEC Zwolle heeft zich op woensdagavond geblameerd in de TOTO KNVB Beker. Op bezoek bij Tweede Klasser AFC verloor de Eredivisionist met 1-0. De treffer viel vlak voor tijd. Sparta Rotterdam liet zich niet verrassen en won bij IJsselmeervogels.

IJsselmeervogels – Sparta Rotterdam

Met de bekerstunt van eerder op de avond van HHC Hardenberg tegen Heracles Almelo in het achterhoofd, zal Sparta de tegenstander zeker niet onderschat hebben. Desondanks zag trainer Jeroen Rijsdijk het als een mooie mogelijkheid om een aantal spelers rust te geven. IJsselmeervogels was van plan er een mooi voetbalfeest van te maken en pakte uit met spectaculair vuurwerk bij de opkomst. Richting het eind van de eerste helft brak Sparta de ban, doordat doelman Jaimy Schaap een afstandschot van Camiel Neghli niet goed inschatten.

Zo konden de Rotterdammers vrijer voetballen in het tweede bedrijf, al kon het de schroom niet echt van zich af voetballen. De spanning bleef, waardoor IJsselmeervogels alles probeerde om nog voor een stunt te gaan. In de slotfase viel de treffer echter aan de andere kant. Een geweldige knal van Charles-Andreas Brym zorgde voor de 0-2 eindstand.

AFC – PEC Zwolle

PEC maakte de reis naar Amsterdam om het op te nemen tegen AFC uit de Tweede Divisie. Met het vertrouwen zat het wel goed bij de ploeg van Johnny Janssen, met vier punten in de laatste twee uitduels in de Eredivisie. Het werd echter een lastige kluif voor PEC, dat ook de nodige personele problemen kende. In de eerste helft gingen de beide Duitsers Lennart Czyborra en Lennart Thy er geblesseerd af. In het tweede bedrijf kregen de Zwollenaren wel de nodige kansen, maar het vizier stond niet op scherp.

Zo overleefde AFC dat zelf de kansen op een stunt zag toenemen. Het sportpark ontplofte tien minuten voor tijd, de treffer werd echter gemaakt in buitenspelpositie. PEC bleek niet gewaarschuwd, want uiteindelijk viel de goal alsnog aan Amsterdamse zijde. Wessel Been kwam vlak voor tijd binnen de lijnen en kopte niet veel later de 1-0 binnen. De stunt was een feit, terwijl PEC afdroop.

Overige uitslagen

Sparta Nijkerk – Fortuna Sittard 0-1

Rijnsburgse Boys – FC Groningen 0-1

Katwijk – TEC 5-0

Volendam (amateurs) – Eemdijk 5-0

DEM – Hoogeveen 3-1

Moet PEC zich kapot schamen?

  • Zo echt wel
  • Dit kan best eens gebeuren
56+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie