‘Transferdrama voor Joey Veerman’

Foto: ‘Transferdrama voor Joey Veerman’

Joey Veerman is nog altijd speler van PSV. Hoewel de middenvelder na afloop van de wedstrijd tegen Almere City aangaf eigenlijk te willen vertrekken uit Eindhoven, daar blijft de grote belangstelling vooralsnog uit. Volgens Valentijn Driesssen is de kans echter aanwezig dat Veerman nooit een echte toptransfer gaat maken.

Toptransfer Veerman niet aanstaande

In een interview met ESPN-verslaggever Hans Kraaij junior gaf Veerman te kennen dat er geen clubs zich hebben gemeld voor de PSV-middenvelder en dat een transfer er waarschijnlijk niet meer van komt. “Alleen Swift Boys en Poldervogels hebben geïnformeerd. Die van All Stars”, grapte Veerman als een boer met kiespijn.

“Het tafereeltje met ESPN-verslaggever Hans Kraay jr. was aan de ene kant vertederend vanwege Veermans eerlijkheid, maar aan de andere kant zat er een zekere treurigheid in, de bijna wanhoop op Veermans gezicht wekte zelfs medelijden op”, schrijft Driessen in zijn column in De Telegraaf. De middenvelder zou maar al te graag een stap naar een buitenlandse topclub willen maken, maar die blijft vooralsnog uit. “Waar veel ploeggenoten afgelopen jaren werden getransfereerd, daar worden de prestaties van Veerman bij PSV door de grote internationale topclubs, of de categorie net daaronder, over het hoofd gezien. Of niet op de juiste waarde geschat, zal Veerman denken. Daarom gaat hij naar eigen zeggen voorlopig maar door in de Eredivisie met het geven van assists zoals tegen Almere City FC”, vervolgt de voetbaljournalist.

Veerman moet zich laten gelden op hoogste podium

Veerman kan uitstekende cijfers weerleggen in de Eredivisie, maar volgens Driessen is dat niet de belangrijkste data voor de topclubs in het buitenland. “De statistieken wijzen echter uit dat Veerman genoeg verdedigende meters maakt en het aantal balveroveringen bovengemiddeld is. Alleen zijn die data afkomstig uit de Eredivisie. De scouts van Europese top- en subtopclubs kijken misschien met een half oog naar de nationale topwedstrijden tegen Feyenoord, Ajax, FC Twente of AZ; ze zijn voornamelijk geïnteresseerd naar Veermans prestaties in de Champions League en het Nederlands elftal. Dus al die assists tegen Almere City FC, RKC of NEC en doelpunten tegen PEC Zwolle, Sparta of FC Utrecht tellen niet.”

Wil Veerman die toptransfer alsnog maken dan moet de middenvelder zijn stempel zien te drukken op de Europese wedstrijden van PSV. Driessen begrijpt dan ook dat Veerman liever niet ziet dat verdediger Olivier Boscagli en doelman Walter Benitez vertrekken uit Eindhoven. “Weet PSV de huidige selectie intact te houden en misschien zelfs nog te versterken, dan helpt dat Veerman zich nadrukkelijker te etaleren op het Europese podium. Levert de club kwaliteit in, dan zou Veerman samen met PSV zomaar kopje onder kunnen gaan.”

Ook is het volgens Driessen maar de vraag of Veerman van Koeman de kans gaat krijgen in Oranje nu een aantal middenvelders weer beschikbaar zijn. “Het moet blijken of Koeman bij afwezigheid van De Jong gokt op Veermans kwaliteiten of dat hij gaat voor meer power, duelkracht en winnaarsmentaliteit op zijn middenveld. In tegenstelling tot op het EK heeft Koeman nu wel de beschikking over middenvelders als Teun Koopmeiners, Quinten Timber en Mats Wieffer.”

Zie jij Veerman nog een absolute toptransfer maken?

  • Ja, dat verwacht ik wel
  • Nee, dat verwacht ik niet
388+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie