‘Transferdreun voor Sem Steijn’

Foto: ‘Transferdreun voor Sem Steijn’

Kenneth Perez stelt dat Sem Steijn aan zijn plafond zit bij FC Twente. De aanvallende middenvelder scoort er lustig op los in de Eredivisie, maar de voetbalanalist ziet Steijn niet mee kunnen komen bij een Nederlandse topclub in de Eredivisie. Daarvoor komt Steijn handelingssnelheid tekort meent Perez.

Steijn niet geschikt voor transfer naar Nederlandse topclub

Steijn was zondag ook weer trefzeker in De Kuip, maar kon daarmee een 2-1 nederlaag ook niet voorkomen. “Weet je wat het mooie aan hem is? Hij heeft extra schietlessen gehad en hij heeft één gave: hij staat altijd waar de bal valt in de zestien. Guus Til en Davy Klaassen hebben die gave ook”, begint Marciano Vink bij ESPN de discussie over de Twente-middenvelder.

Perez vindt dat Steijn niet goed genoeg is voor een topclub als PSV. “Je moet niet kijken of hij net zo goed is als Til. Je moet kijken of hij beter is dan Til, want anders hoef je hem niet te halen als topclub zijnde. Of hij beter is dan Til? Ik denk het niet. Ik denk dat je gaat schrikken van zijn handelingssnelheid op een hoger niveau.”

Steijn niet goed genoeg voor buitenlandse topclubs

Vink begrijpt de woorden van Perez en vraagt zich af of Steijn ook wel kan aarden in de top van een buitenlandse competitie. “Stel hij gaat naar een top vier club in Duitsland, daar kom je verder van het doel te spelen. Tegen Fenerbahçe moest hij zijn team een aantal keer helpen met een individuele actie op het middenveld. Hij probeerde een aantal keer te versnellen, maar werd simpel van de bal gezet. Ik weet niet in hoeverre hij daarin beter kan worden en of je veel aan Sem Steijn hebt als je wat verder van het doel komt te spelen. Rond de zestien is hij meedogenloos.”

Is Twente het plafond van Steijn?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
249+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie