‘Transfermarkt komt los na megadeal tussen City en Atlético’

Foto: ‘Transfermarkt komt los na megadeal tussen City en Atlético’

Dat Julián Álvarez van Manchester City naar Atlético Madrid lijkt te verkassen zet de gehele transfermarkt in werking. City zal vermoedelijk een vervanger willen aantrekken, terwijl het eveneens geïnteresseerde Paris Saint-Germain nu moet doorschakelen nadat het misgreep bij de Argentijnse aanvaller.

De transfer van Julían Álvarez kan voor sneeuwbaleffect zorgen op de transfermarkt

Franse media meldden enkele dagen geleden nog dat ook PSG hengelde naar de diensten van Álvarez. Nu de Madrilenen volgens verschillende betrouwbare Engelse media met City een deal hebben gesloten voor een transfersom van 75 miljoen euro plus twintig miljoen aan bonussen, kan de Franse grootmacht de komst van de 24-jarige aanvaller uit het hoofd zetten.

De meest logische kandidaat om de naar Real Madrid vertrokken Kylian Mbappé op te volgen, lijkt nu Victor Osimhen. De Nigeriaanse topspits wordt al langer in verband gebracht met een vertrek bij Napoli, maar van een transfer kwam het vooralsnog niet. Chelsea was lang in de race, maar is volgens Spaanse media dicht bij de komst van Samu Omorodion (Atlético). De 20-jarige spits, die afgelopen seizoen op huurbasis indruk maakte bij Alavés, mag door de komst van Álvarez vertrekken.

Spitsendeals

Volgens Italiaanse media is het uitgesloten dat Chelsea ook nog voor Osimhen gaat, zodra het Omorodion voor veertig miljoen euro heeft aangetrokken. Napoli verlangt de hoofdprijs voor de topschutter waardoor PSG en clubs uit Saoedi-Arabië overblijven als mogelijke bestemming. Arsenal wordt ook nog genoemd als optie. Voor Napoli is de verkoop van Osimhen cruciaal om zelf in actie te komen op de transfermarkt en bijvoorbeeld Romelu Lukaku te herenigen met trainer Antonio Conte.

Wat City gaat doen met het recordbedrag dat het ontvangt voor Álvarez, is nog onduidelijk. Volgens The Athletic wil Pep Guardiola nog een concurrent toevoegen aan zijn selectie voor controleur Rodri. In een eerder stadium werd Bruno Guimarães genoemd als kandidaat, maar destijds kon de Engelse kampioen niet voldoen aan de vraagprijs van Newcastle United voor de Braziliaanse middenvelder. Ook is het niet uitgesloten dat City nog op zoek gaat naar een extra aanvaller, nu met Álvarez de vervanger van Erling Haaland wegvalt.

Gaat de transfermarkt nu helemaal loskomen?

  • Echt wel
  • Kan tegenvallen
214+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie