Transfernachtmerrie PSV lijkt uit te komen

Foto: Transfernachtmerrie PSV lijkt uit te komen

PSV is nog koortsachtig bezig op de transfermarkt. De Eindhovenaren zijn op zoek naar verschillende verdedigende versterkingen, maar hebben het behoorlijk zwaar. Óók in hun zoektocht naar een deal met Borussia Mönchengladbach voor Ko Itakura, want die lijkt er gewoonweg niet te komen.

Ko Itakura is niet te koop, PSV moet doorschakelen

Waar waren we ook al weer, een resumé: een tijdje geleden bracht de regerend Eredivisie-landskampioen een eerste bod uit op de Japanse centrumverdediger, die in het verleden de clubkleuren van FC Groningen verdedigde. In het Borussia-Park hoefde men er echter niet eens over na te denken: 12,5 miljoen euro voor Itakura was niet genoeg.

Eerder vandaag repte BILD van een tweede bod, een verbeterde aanbieding. Het blad had het over vijftien miljoen euro vast en daarbovenop óók nog eens bonussen, prestatieafhankelijke premies, bijvoorbeeld bij een nieuw kampioenschap. Of bij succes in de Champions League. Het artikel van BILD was echter geen sluitend verhaal, er werd niets verteld over een reactie uit Duitsland op de nieuwe poging…

Nee lijkt nee te blijven

SoccerNews kan echter onthullen dat een transfer van Itakura naar het Philips Stadion er gewoonweg niet in lijkt te zitten. Borussia Mönchengladbach wil zijn speler namelijk niet verkopen. Vóór juli was dat makkelijker geweest, gezien de transferclausule in het contract van de Japanner ter waarde van vijftien miljoen. Maar die verliep op 1 juli. Inmiddels schrijven we 29 augustus en hebben Die Fohlen geen tijd meer om een waardige vervanger op de kop te tikken. En dus werd er ‘nee’ gezegd, wordt er ‘nee’ gezegd en zal er vermoedelijk ‘nee’ gezegd worden tot de transferdeadline verstrijkt.

Gezien de uitlatingen van BMG-directeur Roland Virkus is dat geen verrassing. Hij liet namelijk van zich horen: “Het klopt dat er interesse is. Natuurlijk wekt een speler als Ko de belangstelling van veel clubs. Maar we willen geen verdediger verkopen, we willen er nog één binnenhalen.”

Wat nu, Earnie?

Nou moeten we natuurlijk wél een slag om de arm houden, want de transfermarkt blijft de transfermarkt en de transfermarkt is erg vluchtig. ‘Nee’ kan ‘ja’ worden en ‘ja’ kan ook ‘nee’ worden. Vooralsnog lijkt het er echter bijzonder sterk op dat PSV door moet schakelen. Itakura is op dit moment níét op weg naar Eindhoven.

Jammer?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
726+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie