‘Transferrecord PSV aan diggelen’

Foto: ‘Transferrecord PSV aan diggelen’

De kans is aanwezig dat PSV een nieuw transferrecord gaat neerzetten in de komende dagen. De Eindhovenaren willen namelijk nog een aantal nieuwe verdedigers strikken, maar moeten daarvoor hoogstwaarschijnlijk flink de knip trekken. Ko Itakura is de topkandidaat voor de positie centraal achterin, maar PSV moet daarvoor een flink bedrag neertellen. Volgens het Eindhovens Dagblad lijkt een nieuw transferrecord in de maak.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

PSV moet miljoenen neertellen voor Itakura

“PSV is bezig om Ko Itakura in te lijven, maar het kan best zijn dat de club een transferrecord moet breken en meer dan vijftien miljoen euro kwijt is, omdat Borussia Mönchengladbach hem niet wil verkopen”, schetste de Brabantse krant. De hoogste bedragen werden in het verleden neergeteld voor onder meer Jerdy Schouten, die mogelijk nog vertrekt uit Eindhoven.

Megabedrag voor Schouten

Dat zou dan eventueel een uitgaand transferrecord kunnen opleveren voor PSV. “Er wordt nog volop getrokken aan de huidige ‘nummer zes’ van PSV, maar clubs schrikken van het bedrag dat technisch directeur Earnest Stewart wil hebben”, klinkt het. De landskampioen van Nederland wil volgens de krant tientallen miljoenen zien voor de Oranje-international. “Mede door de verbeterde financiële situatie durft de Eindhovense club hoog in de boom te zitten en wordt er bij pakweg 45-50 miljoen euro pas gesproken.”

Itakura en Lodi naar PSV?

De krant denkt daarnaast te weten welk bedrag nog beschikbaar heeft voor het binnenhalen van nieuwe spelers. “PSV heeft naar verwachting nog tussen de 25 en 30 miljoen beschikbaar voor transfers, als er niemand meer vertrekt. Dat geld kan deels aan Itakura worden besteed en ook aan Lodi, die over moet komen van Al Hilal. Lodi zou op huurbasis moeten overkomen, als de clubs eruit zijn en ook hij akkoord is met de stap naar PSV. Zijn komst zal – gezien zijn salaris in Saudi-Arabië -misschien wel een handvol miljoenen kosten.”

Moet PSV meer dan 15 miljoen euro betalen voor Itakura?

  • Ja, absiluut
  • Nee, dat is echt wel de max
1626+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie