TRANSFERUURTJE: Ajax-droom, flink bedrag voor Koopmeiners

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax-droom, flink bedrag voor Koopmeiners

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Volgens het Italiaanse dagblad La Gazzetta dello Sport heeft Christian Eriksen géén toekomst bij Internazionale. De aanvallende middenvelder moest gereanimeerd worden bij Denemarken-Finland (0-1) op het EK en er is bij hem een ICD-kastje aangebracht. De regels in Italië met betrekking tot hartproblemen zijn bijzonder streng: topsporters met een ICD-kastje, dat is uit den boze in de Serie A. Volgens de bovengenoemde krant is Internazionale daarom druk bezig met de toekomst van Eriksen, die mogelijk een ándere functie in het Giuseppe Meazza aangeboden krijgt. Ook is het een mogelijkheid dat de Nerazzurri hem kosteloos laten gaan. In Nederland mag er wél ‘gewoon’ topsport bedreven worden met een ICD-kastje (getuige ook dat Daley Blind nog steeds actief is, op clubniveau én internationaal) en de afgelopen dagen worden de diverse social media volop aangewend door Ajax-supporters, die wel heil zien in een terugkeer van Eriksen naar de Johan Cruijff ArenA.

De kans is bijzonder klein dat Teun Koopmeiners na de zomer nog bij AZ voetbalt. Volgens de Italiaanse media heeft de middenvelder inmiddels een persoonlijk akkoord bereikt met de Serie A-topclub Atalanta Bergamo over een meerjarig contract. Bovendien weet Corriere dello Sport dat de twee clubs óók nader tot elkaar komen als het gaat om het transferbedrag dat overgemaakt dient te worden voor de handtekening van de Oranje-international, die nog geen minuut gespeeld heeft op het EK. Technisch directeur Max Huiberts van AZ zou een vraagprijs van 20 miljoen euro hanteren, waar Atalanta niet verder wil gaan dan 15 miljoen euro. De bovengenoemde krant schrijft dat een bonusconstructie uitkomst zou kunnen bieden.De algemene verwachting is dat PSV de komst van Brighton & Hove Albion-middenvelder Davy Pröpper snel wereldkundig zal maken. Dat betekent echter gelijk wel dat oefenmeester Roger Schmidt volgend seizoen een hele batterij aan middenvelders tot zijn beschikking heeft. Volgens het Algemeen Dagblad wordt de medische keuring van de spelmaker snel gepland, waarna hij op korte termijn gepresenteerd zal worden in het Philips Stadion. Brighton vroeg lange tijd 10 miljoen euro voor Pröpper, maar naar verluidt heeft technisch manager John de Jong een behoorlijke gedeelte van deze vraagprijs afgeknibbeld. De bovengenoemde krant schrijft op maandagochtend: “Pröpper zet naar verwachting begin deze week zijn handtekening onder een contract, wat nu al nieuwsgierig maakt naar de plannen en het systeem van coach Schmidt in het komende seizoen. Als hij vasthoudt aan zijn 4-2-2-2-systeem en Ibrahim Sangaré blijft, ontstaat een zware concurrentiestrijd. Schmidt heeft ook de mogelijkheid om PSV in andere varianten op te stellen, zeker nu er achterin genoeg spelers aan boord zijn.”

Buitenland:

Sergio Ramos nam onlangs emotioneel afscheid van Real Madrid, maar misschien gaat Raphaël Varane De Koninklijke óók wel verlaten. Het contract van de international van Frankrijk in het Bernabéu loopt nog door tot medio 2022, maar de onderhandelingen over een verlenging hebben vooralsnog niets opgeleverd. Voetbal International meldt op de maandagochtend: “Real Madrid heeft Sergio Ramos al uitgezwaaid en neemt vermoedelijk afscheid van nog een trouwe kracht uit de verdediging. Raphaël Varane beschikt over een contract dat nog maar een jaar doorloopt en de onderhandelingen over een nieuwe verbintenis verlopen zeer moeizaam.” 

Het blad vervolgt zijn verhaal: “Volgens Marca heeft Paris Saint-Germain zich nu gemeld voor Varane en zijn de onderhandelingen over een transfer begonnen.” Naar verluidt vragen de Madrilenen 60 miljoen euro voor hun centrumverdediger, wiens transferwaarde geschat wordt op 70 miljoen euro. Ook Manchester United wordt vaak met hem in verband gebracht.

15 miljoen voor Koopmeiners?

  • Hoofdprijs
  • Beetje weinig…
170+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie