TRANSFERUURTJE: Ajax-pijn, bizar offer Sergio Agüero

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax-pijn, bizar offer Sergio Agüero

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

We weten nu al een tijdje dat er een ongelooflijk pijnlijke Ajax-transfer aan zit te komen: André Onana verlaat de Johan Cruijff ArenA voor een fooi. En het is bijna zeker dat de toekomst van de doelverdediger in het Emirates Stadium bij Arsenal ligt. De Italiaanse journalist Nicolò Schira onthult dat Onana inmiddels een persoonlijk akkoord heeft bereikt met de Gunners over een contract tot medio 2024. Arsenal is er nog niet helemaal uit met directeur voetbalzaken Marc Overmars, maar dat komt door de beroepszaak tegen zijn dopingschorsing die vandaag dient bij het sporttribunaal CAS. Wint het kamp van de goalie die zaak, of wordt er dan in ieder geval strafvermindering afgedwongen, dan valt het transferbedrag dat de Londenaren moeten betalen voor hun aankoop wat hoger uit. In dat geval moet Arsenal zo’n 6 tot 9 miljoen euro betalen voor Onana. Verliest de goalie, dan verdient Ajax hoogstwaarschijnlijk maar een miljoentje of twee met de verkoop van zijn keeper. Dat is een hard gelag.Ajax flirt nu al een tijdje met AZ-vleugelverdediger Owen Wijndal, maar technisch directeur Max Huiberts denkt niet dat de linksback ook daadwerkelijk naar de Johan Cruijff ArenA transfereert. De Oranje-international zou namelijk te goed zijn voor de Eredivisie. Aan Voetbal International vertelt Huiberts: “Ook hier heerst prestatiedruk en wordt op hoog niveau getraind. Ik kijk naar de weerstand op competitieniveau en die is bij beide clubs hetzelfde. En Owen speelt inmiddels ook in de basis van Oranje, hoeveel groter moet de druk uit Nederland nog worden?” Hij verwacht ook geen officieel bod van Ajax: “Ik ben nu vijfenhalf jaar technisch directeur van AZ en heb nog nooit meegemaakt dat een traditionele Nederlandse topclub zich heeft gemeld voor een speler van ons. Laat staan dat er een bod is uitgebracht. In de buitenwereld blijft dit maar een item, terwijl ik er nog nooit mee te maken heb gehad. Los daarvan: waarom zou Owen bij een andere club opnieuw in de Eredivisie willen spelen?”


Tyrell Malacia was misschien wel dé uitblinker van de kwartfinale van het jeugd-EK tussen Jong Oranje en Jong Frankrijk (2-1). De vleugelverdediger speelde de hele wedstrijd lang geweldig en is onverstoorbaar. Dat beaamt bondscoach Erwin van de Looi: “Tyrell is altijd cool. Als we het over stoïcijns hebben, doet hij ook aardig mee.” De spelers van Jong Oranje feestten erop los in de kleedkamer, maar wat deed de back? In het Algemeen Dagblad vertelt hij: “Ik trok rustig mijn kleren aan en stapte de bus in. Ik ben nuchter en kan me goed van dingen afsluiten, zoals de verhalen dat Frankrijk de grote favoriet was.” Hoe dan ook, de naam van Malacia is in verschillende scoutingsboekjes genoteerd. Van de Looi: “Met stift!” De Feyenoord-speler zelf vindt echter dat hij nóg beter kan: “Het ging wel lekker, maar ik heb tijdens de wedstrijd altijd een paar mindere momenten die ik onthoud. Ik kijk mijn wedstrijden altijd terug en krijg dat vaak wel bevestigd.”

Buitenland:

Sergio Agüero heeft gisteren officieel zijn handtekening gezet onder een contract bij FC Barcelona. El Mundo Deportivo onthult vandaag dat de Argentijnse spits een ongelooflijk salarisoffer heeft moeten brengen voor zijn gewenste dienstverband in Catalonië. In het Etihad Stadium bij Manchester City verdiende de aanvaller namelijk 23 miljoen euro bruto per seizoen. Zoals bekend kampt Barça met een schuld van méér dan 1 miljard euro en daarom is er maar weinig financiële ruimte in het Camp Nou-stadion. Naar verluidt heeft Agüero genoegen genomen met een salaris van 6 miljoen euro per jaar, een verschil van 17 miljoen euro!

Manchester City heeft een behoorlijk goed seizoen achter de rug, met een vrij dramatisch einde. De Citizens verloren de Champions League-finale immers met 0-1 van Chelsea. Tijd voor nóg meer investeringen in de selectie! Sergio Agüero is inmiddels gratis en voor niets de deur uitgelopen en heeft een contract ondertekend bij FC Barcelona. City heeft een nieuwe topspits nodig en wordt in verband gebracht met Harry Kane van Tottenham Hotspur, die uit Londen wil vertrekken. De international van het Engelse nationale team kost vermoedelijk een gigantisch bedrag, maar voorzitter Khaldoon Al Mubarak zegt op de officiële website van City: “Ik heb er vertrouwen in dat we de juiste speler zullen vinden. We zullen ook moeten investeren in andere posities in de selectie. Ik wil niet te veel nieuwe spelers, want het gaat om kwaliteit en niet om kwantiteit, maar we zullen op belangrijke posities goede spelers naar de club halen.”

Wijndal te goed voor Ajax?

  • Ja
  • Nee
122+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

18:49
0+
Eredivisie-terugkeer in de maak? “Dát is mijn belofte thuis”
18:28
9+
Priske husselt met opstelling: “Zo verslaan we de Duitse kampioen”
18:24
16+
‘Intelligente’ Gravenberch ontwikkelt zich razendsnel
18:20
51+
Priske bijt van zich af: “Ik hoop dat ik ook respect terug krijg”
18:09
5+
Nagelsmann verklapt geheim van Duitsland
17:52
38+
Feyenoorders dreigen aftrap Champions League te missen
17:48
19+
Mazraoui doet Manchester United-fans grote belofte
17:32
92+
Opstelling Feyenoord tegen Bayer Leverkusen: Priske stunt al
17:29
45+
‘Feyenoord moet oppassen voor enorme afstraffing’
17:23
308+
Dit is waarom er ook donderdag Champions League-wedstrijden zijn
17:18
133+
Op welke zender kijk je Feyenoord – Bayer Leverkussen?
17:14
25+
Fraser kon tegen ‘buitencategorie’ Ihattaren geen ‘nee’ zeggen
16:44
129+
“PSV had veel meer aan Henderson gehad”
16:27
47+
Slechte generale: Feyenoord onderuit in Youth League
16:13
45+
‘Van Dijk is een van de beste Liverpool-verdedigers ooit’
15:46
91+
Been uit kritiek op Legioen: “Op alle slakken zout gelegd”
15:25
300+
Sc Heerenveen-selectie maakt statement naar Van Persie
15:05
293+
Onzeker Feyenoord rekent tegen Bayer Leverkusen op één zekerheid
15:01
88+
Ihattaren aan de slag bij RKC Waalwijk
14:46
22+
Frimpong haalt herinneringen op bij terugkeer in Kuip
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie