TRANSFERUURTJE: AZ verliest nóg een ster, Brobbey-beslissing

Foto: TRANSFERUURTJE: AZ verliest nóg een ster, Brobbey-beslissing

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Erik ten Hag zou Brian Brobbey weg wil kapen voor de neus van Ajax. Volgens diverse Engelse media, waaronder The Mirror, heeft Ten Hag ‘in het geheim al gebeld naar Brobbey, in een poging hem te overtuigen om niet voor Ajax, maar voor Manchester te kiezen’. “Pak je koffers maar alvast in”, was de boodschap. Als gevolg ‘heeft Brobbey zijn koffers inderdaad al ingepakt’, weet Sky Sports dan weer te melden. De bonkige spits zou inmiddels overtuigd zijn dat United ook een goede stap in zijn carrière kan zijn.

Het is nog maar de vraag of Mikola Matviienko komend seizoen in de Eredivisie actief is. Zowel Ajax als Feyenoord wordt aan hem gelinkt, maar vandaag kwam al naar buiten dat de Rotterdammers weinig kans maken op het binnenhalen van de Oekraïner. Matviienko is naar verluidt veel te duur voor Feyenoord, alleen al vanwege zijn vorstelijke salaris bij Shakhtar Donetsk (2,5 miljoen euro per jaar). Daar komt nu ook nog eens een gigantische vraagprijs qua transfersom bovenop: zo’n vijftien miljoen euro.

PSV haalde deze zomer al Boy Waterman, Walter Benítez, Ki-Jana Hoever, Xavi Simons, Guus Til en Luuk de Jong binnen, terwijl de Braziliaan Savinho vrijwel zeker komend weekend gepresenteerd gaat worden. Hierna blijven er nog twee ‘topprioriteiten’ over: het behouden van Cody Gakpo en van Ibrahim Sangaré. In gesprek met Voetbal International bevestigt technisch directeur John de Jong dat hij er momenteel alles aan doet om het gewilde duo in Eindhoven te houden. “Cody Gakpo en Ibrahim Sangaré bij PSV houden, heeft nu topprioriteit.”

AZ dreigt na aanvoerder Owen Wijndal opnieuw een sterkhouder kwijt te raken. Het Turkse Galatasaray hoopt naar verluidt om middenvelder Fredrik Midtsjö naar Istanbul te halen. De Turkse journalist Yagiz Sabuncuoglu van VOLE claimt dinsdagavond de interesse van Galatasaray voor Midtsjö. Volgens hem is er sprake van serieuze belangstelling voor de Noorse middenvelder, die nog één contractjaar te gaan heeft in Alkmaar. Overigens zijn Turkse transfergeruchten niet altijd even betrouwbaar.

Sydney van Hooijdonk keert mogelijk terug naar de Eredivisie. Er is een reële kans dat de spits van Bologna deze zomer opnieuw aansluit bij sc Heerenveen. Heerenveen liet al snel weten van Hooijdonk te willen behouden, maar de afgelopen maanden bleef een doorbraak uit. Tot nu. Volgens de Leeuwarder Courant zien Heerenveen en Van Hooijdonk een hereniging nog altijd zitten, waar nu ook Bologna overstag lijkt te gaan.

Buitenland:

Nathan Aké staat voor een definitieve terugkeer bij ChelseaThe Athletic meldt dinsdagavond dat de Londenaren de komst van de verdediger van Manchester City binnen een week wil afronden. Antonio Rüdiger (Real Madrid) en Andreas Christensen (FC Barcelona) vertrokken reeds, Aké is daarom topprioriteit. Chelsea moet ruim vijftig miljoen euro neerleggen voor de Oranje-international. Op dit moment zijn de clubs in gesprek over de laatste details van de miljoenendeal, waaronder de betalingstermijn. Een persoonlijk akkoord zal geen obstakel worden.

In de afgelopen winterstop leek het erop dat Ousmane Dembélé zou vertrekken bij FC Barcelona, hij moest immers weg. De Fransman bleef toch en nu ziet het ernaar uit dat de buitenspeler zijn handtekening gaat zetten onder een contractverlenging in Catalonië. Volgens de dagbladen Sport en El Mundo Deportivo zijn de beide partijen er zo goed als uit wat betreft een verlenging tot medio 2024. De bekendmaking van een langer verblijf van Dembélé zou slechts een kwestie van tijd zijn.

TIP: Verdien 2.40 keer je inleg als Barça landskampioen wordt!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Waar speelt Midtsjo komend seizoen, denk jij?

  • Nog bij AZ
  • Galatasaray
  • Ergens anders
71+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

12:50
14+
Driessen ziet groot Oranje-probleem: “Eist zijn tol”
12:33
25+
‘Juventus neemt afscheid van dopingzondaar’
12:17
20+
‘Van Bommel zegt ‘nee’ tegen trainersklus’
12:15
19+
Steijn op radar PSV, Weghorst niks veranderd & nieuwe Wieffer
12:00
55+
‘Koeman roept Oranje-international nóóit meer op’
11:45
41+
‘Assistent biedt zich aan bij Van Nistelrooij’
11:30
32+
Kieft spreekt klare taal over Feyenoord-spits
11:15
235+
Vermoedelijke opstelling Ajax: Farioli moet wéér wijzigen
10:59
42+
Van der Gijp en Derksen hard voor Oranje-international: “Echt zonde”
10:44
34+
De Ligt onthult opvallende ‘beste partner tot nu toe’
10:30
158+
Vermoedelijke opstellingen Feyenoord en FC Twente
10:13
2346+
‘Bliksemontslag voor ‘Ziggo-dronkenlap”
09:57
23+
Kuijt wars van ontslaggeruchten: “Als het toch fout loopt…”
09:42
47+
Lof voor Oranje-spits: “Heeft hem echt getriggerd”
09:27
127+
AD: Bosz kiest voor basidebutant in PSV-opstelling
09:12
253+
Vandaag Inside-duo doet pikante Playboy-onthulling
08:55
41+
Irritatie en zorgen bij zegeloos Almere City
08:40
47+
‘Donkere wolken pakken zich samen boven Kuijt’
08:25
232+
Zorgen om ‘drukke’ Ajacied: “Eigenlijk niet zo’n groot talent”
08:10
147+
‘Droomtransfer Giménez in duigen’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie