TRANSFERUURTJE: De Ligt verrast, Eriksen neemt Ajax-besluit

Foto: TRANSFERUURTJE: De Ligt verrast, Eriksen neemt Ajax-besluit

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

Nederland:

Ajax dreigt Noussair Mazraoui spoedig kwijt te raken. Vanuit het buitenland neemt de belangstelling toe voor de rechtsback, die een aflopend contract heeft in Amsterdam. Mazraoui ambieert een buitenlands avontuur. De 24-jarige verdediger van Ajax lijkt de clubs volgend jaar zomer voor het uitkiezen te hebben. Volgens de internationale tak van ESPN zijn Arsenal en Leeds United serieus geïnteresseerd in hem. Vermoedelijk zal het aantal opties de komende maanden toenemen dankzij diens transfervrije status en de transfervrije status.

Christian Eriksen is niet van plan om zijn voetbalcarrière te beëindigen. Volgens het Franse L’Équipe ziet de middenvelder van Internazionale wel brood in een hereniging met Ajax. Eriksen heeft intern aangegeven die uitdaging graag aan te willen gaan. Daarbij zou hij naar verluidt vooral aan Ajax denken. In Nederland is het wél toegestaan om met een defibrillator te spelen. Daley Blind draagt er ook één en dat maakt het voor de spelmaker makkelijker om de overstap te maken. Sportief en financieel zou hij een hereniging ook erg tof vinden.

Buitenland:

Dani Alves is weer terug bij FC Barcelona. De 38-jarige Braziliaan heeft voor zijn comeback in Camp Nou wel een financieel offer moeten doen, zo weet SPORT. FC Barcelona kampt zoals bekend met grote financiële problemen. Alves kon transfervrij worden ingelijfd per 1 januari, maar volgens het Spaanse medium heeft hij in de selectie wel het laagste basissalaris. Voor een speler van zijn kaliber is dit ‘exceptioneel’, zo luidt de conclusie.

Matthijs de Ligt maakt mogelijk een verrassende transfer. Tottenham Hotspur hoopt de verdediger van Juventus te verleiden tot een overstap naar de Engelse Premier League. Volgens Calciomercato wil coach Antonio Conte hem verleiden tot een overstap naar de Premier League. Eerder werd ook Stefan de Vrij van Internazionale genoemd, maar de oud-Ajacied zou nu op poleposition liggen.

En tot slot: Hakim Ziyech lijkt deze winter van club te wisselen. De spelmaker van Chelsea heeft zijn zinnen gezet op een huurtransfer naar Borussia Dortmund en de kans is aanzienlijk dat beide clubs het eens worden. BILD meldde vorige week al dat Borussia Dortmund wel trek heeft in een samenwerking met Ziyech. Chelsea heeft intern aangegeven dat de oud-speler van Ajax niet permanent mag vertrekken, maar een huurtransfer zou bespreekbaar zijn. Inmiddels heeft de middenvelder annex aanvaller de intentie uitgesproken om voor ‘BVB’ te kiezen.

Scoort Ziyech tegen Leicester? Win 3.20 keer je inleg bij bet365!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Zou Tottenham de juiste stap zijn voor De LIgt?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet..
224+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie