TRANSFERUURTJE: Duidelijkheid over Gakpo, Karlsson en Aursnes

Foto: TRANSFERUURTJE: Duidelijkheid over Gakpo, Karlsson en Aursnes

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

PSV gaat er vanuit dat het Cody Gakpo nog tot zijn beschikking heeft in de Champions League-confrontaties met Rangers FC. Volgens het Eindhovens Dagblad is er sluimerende interesse van Manchester United, maar lijkt een transfer voorlopig nog niet aan de orde. Wel bestaat er de kans dat Gakpo na de duels met Rangers alsnog Eindhoven achter zich laat, maar duidelijk is in ieder geval dat PSV een flinke transfersom tegemoet wil zien. Daarbij moet het transferrecord van veertig miljoen verbroken worden.

Feyenoord gaat zich op korte termijn versterken met een nieuwe doelman. De 26-jarige Timon Wellenreuther staat op het punt om vastgelegd te worden. Volgens het Duitse Kicker wordt de sluitpost deze week al gepresenteerd in Rotterdam. Het Duitse medium meldt dat de doelman maandag al een medische keuring ondergaat en op huurbasis overkomt van RSC Anderlecht. De goalie heeft bij de Belgische topclub nog een contract tot medio 2024. In Brussel heeft de 26-jarige sluitpost echter weinig perspectief.

Fredrik Aursnes stond zaterdagavond ‘gewoon’ aan de aftrap bij Feyenoord, dat tegen sc Heerenveen op 0-0 bleef steken. Ondanks alle lof voor de Noor is een vertrek naar Benfica nog altijd een voor de hand liggend scenario. In een nabeschouwing van Voetbal International komt clubwatcher Martijn Krabbendam met een update: “Fredrik is de dragende muur van Feyenoord, zo zou je het bijna kunnen zeggen. Als je die weg zou slopen, dan kan het in elkaar storten. Feyenoord houdt rekening met zijn vertrek en is al bezig om een vervanger te vinden.”

AZ en Jesper Karlsson kijken met tegenstrijdige belangen naar de laatste weken van de transferperiode. De steraanvaller aast op een nieuw avontuur, maar de clubleiding noemt een deal ‘op dit moment onbespreekbaar’. Karlsson kan rekenen op serieuze interesse van Celta de Vigo. In de Zweedse media erkende de aanvaller dat hij hogerop wil, maar laat AZ-directeur Max Huiberts weten aan de NOS: “We hebben aangegeven dat we een sterke selectie willen behouden en willen presteren. Voor ons is het op dit moment onbespreekbaar.”

Buitenland:

Chelsea is nog niet klaar op de transfermarkt en wil opnieuw toeslaan. De volgende topaankoop moet Antony Gordon worden, die nog onder contract staat bij Everton. The Toffees hebben een eerste bod van The Blues afgewezen, maar Chelsea zal volgens meerdere Engelse media met een nieuw verhoogd bod terug gaan komen. Volgens Sky Sports zou Chelsea een bod hebben gedaan van meer dan 47 miljoen euro, maar Everton wil meer geld zien voor de 21-jarige jeugdinternational van Engeland. De Londenaren zijn bereid om diep in de buidel te tasten voor de linksbuiten.

Memphis Depay staat op het punt om FC Barcelona te verlaten. Volgens Mundo Deportivo verhuist de Oranje-international deze zomer naar Juventus. De Spaanse sportkrant heeft vernomen dat er een akkoord is bereikt tussen Juventus en Memphis. De Nederlandse aanvaller heeft van Barcelona permissie om transfervrij over te stappen naar Turijn, waardoor de Catalanen ruimte maken in het salarishuis. In dat geval kan Jules Koundé geregistreerd worden voor La Liga.

TIP: Wint Juventus van Sassuolo? Win 1,47 keer je inleg via Unibet!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Een transfer naar Man United zou goed zijn voor Gakpo

  • Eens
  • Oneens
182+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie