TRANSFERUURTJE: Feyenoord-leegloop, recordtransfer Ajax

Foto: TRANSFERUURTJE: Feyenoord-leegloop, recordtransfer Ajax

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Ondanks een poging tot interruptie van Everton FC lijkt het er inmiddels op dat Ajax toch aan de haal gaat met Steven Bergwijn. Volgens De Telegraaf is er inmiddels namelijk een akkoord bereikt met Tottenham Hotspur over een transfersom van dertig miljoen euro. Bronnen vanuit Ajax melden aan de krant dat het nu wachten is op bevestiging vanuit Londen, waarna hij vandaag nog medisch gekeurd zal gaan worden.

Het is nog altijd hoogstens onzeker of Orkün Kökçü volgend seizoen bij Feyenoord speelt. De Turkse middenvelder is erg gewild na een ijzersterk seizoen in Rotterdamse dienst, met name RB Leipzig wordt met hem in één adem genoemd. Mogelijk gaan de Duitsers spoedig concretiseren, want Leipzig staat op het punt om Tyler Adams te verkopen aan Leeds United. De gedroomde opvolger van Adams in Leipzig is Kökçü, dus de onderhandelingen met Feyenoord kunnen de komende dagen wel eens in een stroomversnelling gaan geraken.

De internationals van datzelfde Feyenoord sloten vandaag voor het eerst weer aan in de voorbereiding op het nieuwe seizoen, maar Luis Sinisterra was daar niet bij. De Colombiaan ontbrak op de oefensessie van coach Arne Slot. De verklaring van Feyenoord luidt dat hij met toestemming van de club ‘langer op Marbella blijft voor het afhandelen van persoonlijke zaken’. Het is niet bekend of hiermee op het afronden van een transfer wordt gedoeld.

Voor PSV verloopt de transferzomer tot dusver uiterst voorspoedig. Na Walter Benítez werd ook Xavi Simons transfervrij opgepikt, Luuk de Jong keerde terug en Guus Til werd vanochtend gepresenteerd. Maar een dergelijk kunstje lijkt directeur John de Jong met Marlon niet te kunnen flikken. Naast Fiorentina heeft namelijk nu ook Sampdoria concrete interesse getoond. De Serie A-middenmoters zijn beiden bereid een transfersom te lappen voor een permanente deal, terwijl PSV daar niet aan lijkt te kunnen voldoen. Daarmee staan de Eindhovenaren flink op achterstand.

Buitenland:

Chelsea wil serieus werk maken van de komst van Matthijs de Ligt. De Londenaren zien het halen van de Juventus-verdediger als topprioriteit. Volgens La Gazzetta dello Sport zouden The Blues een nieuw en verbeterd bod hebben neergelegd bij De Oude Dame. Chelsea zag deze zomer Antonio Rüdiger al transfervrij vertrekken naar Real Madrid, terwijl Andreas Christensen transfervrij de overstap gaat maken naar FC Barcelona. Daardoor heeft de ploeg van trainer Thomas Tuchel dringend behoefte aan een nieuwe centrumverdediger. De Ligt staat al langer op het wensenlijstje van Chelsea, maar Juventus wil de verdediger niet zo maar laten gaan. Naar verluidt willen de Italianen minstens honderd miljoen euro zien.

TIP: Wint Chelsea bij Everton? De odd is 1.74!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Wie speelt volgend seizoen nog bij Feyenoord, denk jij?

  • Kokcu
  • Sinisterra
  • Beiden wel
  • Beiden niet meer
150+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

15:14
3+
Krabbendam over Feyenoord-speler: ‘Een raadsel, heel apart’
14:47
13+
‘Ten Hag en De Ligt roepen het over zichzelf af’
14:22
56+
Grootste talent Ajax van 2021 op de weg terug omhoog
14:11
134+
‘Enorm drama voor Memphis in Brazilië’
13:49
539+
‘Weghorst-bom gaat binnenkort ontploffen’
13:39
166+
‘Extreem Jerdy Schouten-alarm’
13:22
1418+
‘PSV en Feyenoord slaan Ajax knock-out’
13:17
1090+
‘Verdrietig Ayase Ueda-drama’
12:50
49+
Driessen ziet groot Oranje-probleem: “Eist zijn tol”
12:33
49+
‘Juventus neemt afscheid van dopingzondaar’
12:17
51+
‘Van Bommel zegt ‘nee’ tegen trainersklus’
12:15
19+
Steijn op radar PSV, Weghorst niks veranderd & nieuwe Wieffer
12:00
144+
‘Koeman roept Oranje-international nóóit meer op’
11:45
67+
‘Assistent biedt zich aan bij Van Nistelrooij’
11:30
42+
Kieft spreekt klare taal over Feyenoord-spits
11:15
320+
Vermoedelijke opstelling Ajax: Farioli moet wéér wijzigen
10:59
60+
Van der Gijp en Derksen hard voor Oranje-international: “Echt zonde”
10:44
40+
De Ligt onthult opvallende ‘beste partner tot nu toe’
10:30
202+
Vermoedelijke opstellingen Feyenoord en FC Twente
10:13
2468+
‘Bliksemontslag voor ‘Ziggo-dronkenlap”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie