TRANSFERUURTJE: Juridische Berghuis-strijd, Malen-droom

Foto: TRANSFERUURTJE: Juridische Berghuis-strijd, Malen-droom

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Ajax heeft bij Feyenoord aangegeven dat het Steven Berghuis wil overnemen, maar er heerst onduidelijkheid over de ‘contractueel vastgestelde transfersom’ die de Amsterdammers voor hun doelwit moeten betalen. De Telegraaf sluit niet uit dat dit een juridische strijd wordt. De krant onthult op woensdagochtend: “De landskampioen is in de veronderstelling dat de aanvoerder van Feyenoord een gelimiteerde transfersom van 4 miljoen euro in zijn contract heeft staan. Ingewijden stellen dat ten tijde van de contractverlenging in 2019 geen gelimiteerde transfersom is opgenomen, maar een overeenkomst is gesloten over een minimale opbrengst en dat houdt in de praktijk in dat club en speler samen de markt verkennen om een veel grotere transfersom te realiseren. Het bedrag boven de minimale opbrengst wordt dan gedeeld. In de regel blijft het minimum-bedrag dan geheim.”

“Feyenoord heeft in de voorbije maanden, opvallend genoeg al, geen enkel commentaar gegeven op het bedrag van 4 miljoen euro dat is gaan circuleren”, aldus De Telegraaf. “De vraag is daarom of deze transfer, die uiteindelijk wel zal plaatshebben, zonder een juridische strijd tot stand komt. Gelet op zijn status als Oranje-international en topscorer in het afgelopen seizoen is hij in de ogen van Feyenoord vele miljoenen waard.”

Dat Ajax staat te springen om Kamaldeen Sulemana van FC Nordsjaelland vast te leggen, is al lang en breed geen verrassing meer. Maar waarom hebben we nog altijd geen witte rook kunnen zien? De Ghanese buitenspeler wil maar wat graag naar de Johan Cruijff ArenA komen… De Amsterdammers hebben bij Feyenoord hun interesse voor Steven Berghuis kenbaar gemaakt, maar dat betekent zeer zeker niet dat de komst van Sulemana van tafel is. Freek Jansen van Voetbal International reageert: “Nee nee, integendeel. Ik verwacht dat dat op korte termijn wel rond gaat komen.” De journalist vervolgt: “Ajax zit al een tijdje achter hem aan en volgens mij hebben ze met de club, Nordjaelland, ook al een tijdje een akkoord.” Waar wringt de schoen dan? “Het zit al een tijdje vast op de fee van de zaakwaarnemer van Sulemana, die wil, wat ik begrijp, een gigantisch hoog bedrag. Daar wil Ajax niet in meegaan en daar is het gesteggel al een tijdje over gaande. Maar als dat het is, dan verwacht je dat daar op een gegeven moment wel witte rook uit gaat komen.”Donyell Malen speelde een goede wedstrijd voor het Nederlands elftal tegen Noord-Macedonië (3-0) en wordt inmiddels in verband gebracht met Jan en alleman. Borussia Dortmund wordt vaak genoemd, maar ook Liverpool denkt naar verluidt aan een deal met PSV. Volgens verschillende Engelse bronnen hebben de Reds de Oranje-aanvaller in ieder geval op hun radar staan. Divock Origi, Xherdan Shaqiri en Harry Wilson zouden Anfield Road mogen verlaten, maar oefenmeester Jürgen Klopp wil vervolgens wél een vervanger aantrekken. Dat zou zomaar eens Malen kunnen worden, aldus The Liverpool Echo. De werkgever van Virgil van Dijk heeft zijn belangstelling echter nog lang niet geconcretiseerd, waardoor het misschien logischer zou zijn als de 22-jarige aanvaller een andere bestemming kiest.

Buitenland:

FC Barcelona presenteerde Memphis Depay onlangs als nieuwe aanwinst, maar de contractduur van de aanvaller in het Camp Nou-stadion wekte wat verbazing: de Oranje-sterkhouder ligt ‘slechts’ tot medio 2023 vast in Catalonië. Volgens journalist Oriol Domènech heeft de Primera División-grootmacht echter een eenzijdige optie bedongen voor nóg een seizoen. Bij TV3 vertelt hij: “Ze moeten Memphis alleen op de hoogte stellen voor 31 december 2022, zes maanden voor zijn contract afloopt.”

Sergio Ramos heeft zijn vertrek bij Real Madrid al aangekondigd en het moet gek lopen wil de Spaanse centrumverdediger aankomend seizoen níét in het Parc des Princes van Paris Saint-Germain voetballen. Een kosteloze transfer naar Parijs ligt alleszins voor de hand. Voetbal International meldt op de woensdagochtend: “Sergio Ramos zou enkele ploeggenoten bij Real Madrid al hebben laten weten dat hij voor Paris Saint-Germain heeft gekozen, meldt radiostation Cadena COPE. De 35-jarige verdediger is transfervrij nu hij er niet is uitgekomen met Real over een contractverlenging en zou de aanbieding van PSG hebben verkozen boven die van clubs als Chelsea, Manchester City, Manchester United en AC Milan.”

Gaat Berghuis naar Ajax?

  • Ja
  • Nee
72+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie